fiskefrikadeller
Aftensmad

Fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Bland lidt fersk eller røget laks i farsen til dine fiskefrikadeller og få en rund og fyldig smag. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g laksefilet, fersk el. røget
  • 400 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. rapsolie + 50 g smør til stegning

MYNTECREME

  • ½ bundt mynte
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 spsk. stødt koriander
  • salt og friskkværnet peber

OVNKARTOFLER

  • 600 g kartofler
  • 1 spsk. rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med laks, kartofler og myntecreme 

 

1. OVNKARTOFLER: Skyl og halvér kartoflerne. Fordel dem i et ovnfast fad, dryp med olie, krydr med salt og peber, og steg dem i en 180° varm ovn i ca. 30 minutter, til de er møre.

 

2. Hak laksekødet i små tern, og sæt det til side. Hak torskekødet kort i en foodprocessor – det må ikke hakkes for fint. Tag det op, og rør det med salt og peber i en skål. Pil løget, og riv det fint. Rør det i farsen sammen med mel, mælk, æg og hakket dild, så du får en ensartet masse. Rør hakket laks i farsen. Varm en pande op med olie og smør, og form fiskefrikadeller med en ske. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider; skru ned for varmen, og steg dem i ca. 10 minutter, til de er færdige.

 

3. MYNTECREME: Hak mynten fint. Rør den sammen med yoghurt, koriander, salt og peber, og servér cremen til fiskefrikadeller og bagte kartofler.