fiskefilet
Aftensmad

Fiskefilet med rodfrugt-remoulade

af Camilla Zarah Lawes 31. oktober 2011
Foto: Columbus Leth
Lune fiskefileter er en klassiker til julefrokosten. Pift den sprøde fiskefilet op med hjemmelavet rodfrugtremoulade

Fiskefilet med rodfrugt-remoulade

 

DET SKAL DU BRUGE 12 rødspættefileter havsalt friskkværnet peber 50-100 g rugmel 100 g smør   GROV RODFRUGTREMOULADE 1 persillerod 1 gulerod 3 syltede drueagurker (50 g) i små terninger 1 spsk. finthakket dild 1 spsk. finthakket estragon 1 spsk. finthakket kørvel 1 skalotteløg, finthakket 1 dl god mayonnaise ½-1 dl cremefraiche 18 % havsalt, friskkværnet peber og lidt sukker   PRØV OGSÅ: Fiskefilet med æble-løg-salat  

Opskrift - sådan laver du fiskefilet med rodfrugt-remoulade

  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmel. Smelt smørret på en stor pande. Steg fileterne helt sprøde og flot gyldne i ca. 3 minutter på hver side. Servér fiskefileterne med grov rodfrugtremoulade.   2. Skær persillerod og gulerod i små terninger, og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afkøl, og dup dem tørre. Bland dem med drueagurker, krydderurter og skalotteløg. Vend mayonnaise i sammen med cremefraiche, og smag til med salt, peber og sukker.   PRØV OGSÅ: 10 klassiske retter til julefrokosten