

Fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat
DET SKAL DU BRUGE
- 4 ark fillodej
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 fast muffinform af metal med 12 huller
Hønsekødsfyld:
- 4 kyllingebrystfileter
- 1 l hønsebouillon
- 20 g smør
- 2 spsk. Hvedemel
- 2 dl piskefløde
- ½ citron
- 1 dåse aspargessnitter
- Salt og peber
- 1 håndfuld bredbladet persille
Grøn salat:
- 1 hovedsalat
- 1 æble
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Hvidvinseddike
- Salt og peber
Opskrift – sådan laver du fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat
Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker. Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne. Læg forsigtigt hver ”fillodejsstjerne” i en fast muffinform af metal, så du får 12 tarteletter. Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Hønsekødsfyld:Læg kyllingefileterne i kogende bouillon i en gryde, så væden dækker kyllingen. Lad det simre svagt under låg i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad gryden stå i 10 minutter. Tag kødet op, og gem 3 dl bouillon. Riv kyllingekødet i mindre stykker med 2 gafler. Smelt smør i en gryde, og rør mel i. Tilsæt bouillon en smule ad gangen under omrøring. Rør fløde i gryden, og smag til med citronsaft. Dræn aspargessnitterne fra dåsen, og hæld dem i gryden sammen med trevlet kyllingekød. Lad fyldet simre i 5 minutter, inden det smages til med salt og peber og fyldes i tarteletterne.
Grøn salat:Skyl og pluk salaten. Skyl æblet, og skær det i papirstynde både. Vend salat og æble med olie, eddike, salt og peber.
Servering:Fordel hønsekødsfyldet i tarteletterne, og pynt med persille. Servér med grøn salat som tilbehør.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ovnbagt torsk med fennikel og ris – få opskriften her
Onsdag: Shepherd’s pie med lam – få opskriften her
Torsdag: Flæskesteg med ovnbagte rodfrugter – få opskriften her
Fredag: Flæskestegssandwich med hjemmesyltet rødkål – få opskriften her