

Farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g skært oksekød i strimler
MARINADE
- 1 dl sojasauce
- 1 dl sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
- 1 spsk. kokos- eller rørsukker
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 fed hvidløg
- 2-3 cm frisk ingefær
NUDELSALAT
- 400 g fuldkornsnudler
- 2 store gulerødder
- ½ rød spidskål
- 200 g aspargesbroccoli
- 3 forårsløg
- ½ bundt koriander
DRESSING
- ½ frisk rød chili
- 2 spsk. sesamolie
- saft af 1 limefrugt
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. kokos- eller rørsukker
Farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf
Tid: 30 minutter. Marineringstid: 12-24 timer
PRØV OGSÅ: Kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce
Opskrift - sådan laver du farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf
1. MARINADE: Læg kødet i en frysepose sammen med sojasauce, sesamolie og kokossukker. Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af. Hæld dem i posen sammen med revet hvidløg og revet ingefær. Bind en knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Læg posen i køleskabet i 12-24 timer.
2. DRESSING: Fjern kernerne fra chilien, og hak den helt fint. Rør den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
3. NUDELSALAT: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Vend nudlerne med dressingen i en skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i pinde. Snit spidskålen i tynde bånd. Skær bunden af aspargesbroccoli, og del dem i mindre stængler. Overhæld dem med kogende vand, og lad det stå et par minutter, inden vandet sies fra. Vend grøntsagerne sammen med nudlerne. Rens forårsløg, snit dem i skiver. Pluk koriander. Sæt forårsløg og koriander til side.
4. Opvarm en wok til meget høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væde fra kødet i wokken. Bland oksekødsstrimlerne i nudelsalaten. Top med forårsløg og koriander, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hummusskåle med auberginebåde og sprøde kikærter – få opskriften her
Tirsdag: Fladbrøds-kartoffel-pizza med ricotta og serrano – få opskriften her
Onsdag: Poké-sushi-skål – få opskriften her
Torsdag: Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat – få opskriften her