Fajita-kyllinge-skål
Aftensmad

Fajita-kyllinge-skål

af Emma Martiny 1. november 2018
Foto: Winnie Methmann
Fajita er krydret kød, der som regel fyldes i tacoskaller eller tortillaer, men her har jeg valgt at anrette det på moderne vis som en bowl med ris og knuste tortillachips. Her får du opskriften på fajita-kyllinge-skål
20 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 3 peberfrugter i forskellige farver
  • 1 stort løg
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ limefrugt

TILBEHØR

  • 4 dl brune ris

TIL SERVERING

  • 1 icebergsalat
  • 1-2 modne avocadoer
  • 100 g cheddar
  • cremefraiche 18 % eller græsk yoghurt 10 %
  • 1 pose tortillachips
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du fajita-kyllinge-skål 

 

1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.

 

2. Tænd ovnen på 180°. Skær kyllingekødet i strimler. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Pil løg, og skær i både. Bland kyllingestrimler, peberfrugter og løg med krydderier og olie i et ovnfast fad. Bag blandingen i ovnen i 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre. Pres limesaft over, og vend rundt.

 

3. SERVERING: Skyl og snit icebergsalat fint. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i både. Riv cheddarosten. Anret skåle med kylling, brune ris, iceberg, avocado, revet cheddar, cremefraiche (eller græsk yoghurt), knuste tortillachips og plukket koriander.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble – Få opskriften her

Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og bagte gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Frikadeller med stuvet hvidkål og søde kartofler – Få opskriften her

Fredag: Mørbradbøffer med svampesauce og hasselbackkartofler – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter