Opskrift på entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme
Mad

Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme

12. december 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Mørt oksekød, lækre kartofler og en cremet dip er den perfekte opskrift på en god middag! Her får du opskriften på entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme.
40 min4 personer

Det skal du bruge

  • 4 gode entrecoter (oksebøffer)
  • 1 tsk. smør til stegning
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Knuste kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 håndfuld frisk estragon

Bearnaisecreme:

  • 1 bananskalotteløg
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 250 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1½ tsk. Hvidvinseddike
  • Salt og peber

Stegte bønner:

  • 400 g grønne bønner fra frost
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Entrecote med knuste kartofler, stegte bønner og kold bearnaisecreme

  1. Knuste kartofler
    Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af. Tænd ovnen på 225°, og fordel kartoflerne i en bradepande. Giv kartoflerne et tryk med en gaffel, så de bliver let knuste, men uden at de går helt fra hinanden. Pres hvidløget, og rør det sammen med olien. Dryp hvidløgsolie på kartoflerne, krydr med salt og peber, og drys med finthakket persille og estragon. Steg dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  2. Bearnaisecreme
    Pil skalotteløget, og hak det fint. Hak estragon fint. Rør cremefraiche, dijonsennep, hvidvinseddike, skalotteløg og estragon sammen, og smag til med salt og peber. Lad bearnaisecremen trække på køl indtil servering.
  3. Stegte bønner
    Tag bønnerne ud af fryseren. Steg de frosne bønner i olie på en pande i ca. 10 minutter ved høj varme, til de er gennemstegte og har taget lidt farve. Krydr med salt og peber.
  4. Bøfferne
    Steg bøfferne i smør og olie på en pande ved høj varme i 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor røde de skal være. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med knuste kartofler, stegte bønner og bearnaisecreme.

Hvorfor hedder bøffen "Entrecote"?

Navnet "Entrecôte" kommer fra fransk, hvor "entre" betyder "mellem" og "côte" betyder "ribben". Så entrecôte er et stykke kød, der er skåret fra området mellem ribbenene på dyret, typisk en okse eller en ko.

Udskæring og tilberedning

Entrecote er kendt for sin gode fedtmarmorering, hvilket gør den saftig og smagfuld. Den kan tilberedes på mange måder, men en klassisk metode er at grille eller stege den og servere den med for eksempel bearnaisesauce og fritter.

Læs også