Mad
8. februar 2022

Den nemmeste hjemmerørte tatar

Rørt tatar er noget af det mest hippe, du kan spise for tiden. Selv de fineste restauranter som Noma og Geranium serverer det. Få opskriften på Timm Vladimirs hjemmerørte tatar her
Af: Timm Vladimir
hjemmerørt tatar

Foto: Columbus Leth

Rørt tatar er noget af det mest hippe, du kan spise for tiden. Selv de fineste restauranter som Noma og Geranium serverer det. Få opskriften på Timm Vladimirs hjemmerørte tatar her
2 personer

TATAR

  • 150 g okseinderlår
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 spsk. kapers
  • krydderurter, f.eks. purløg, persille og estragon
  • 1 usprøjtet citron
  • 1-2 tsk. dijonsennep
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 2 radiser
  • krydderurter, f.eks. estragon og rødbedespirer
  • 2 æggeblommer
  • 2 tynde skiver rugbrød
Annonce

Sådan laver du rørt tatar

  1. Hak kødet helt fint.
  2. Pil løget. Hak løg, kapers og urter, og rør det i kødet.
  3. Smag kødet til med lidt citronsaft og citronskal, sennep, olie, salt og peber.
  4. Der skal være god balance mellem sødt, salt og surt, og det er vigtigt at kødet stadig smager igennem.
  5. Lad evt. tataren hvile lidt på køl.
  6. Servering: Rens radiserne, og skær dem i helt tynde skiver.
  7. Anret tataren og pynt med radiser og krydderurter.
  8. Læg en rå æggeblomme på — prik til den med en gaffel, så den flyder ud lige før retten serveres.
  9. Servér med ristet rugbrød.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.