havtaske
Aftensmad

Dampet havtaske i ovn med safranris og ærter

af Marie Melchior 1. september 2021
Foto: Line Falck
Uhm! Lækker tirsdags-fisk. Du skal bruge en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Her får du opskriften på dampet havtaske med safranris og ærter.
12 min

Havtaske

  • 600 g havtaskefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frosne ærter

Safranris

  • 1 fed hvidløg
  • 2 bøftomater
  • 1 squash
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 250 g paella-ris
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 nip safran
  • saft af 1 citron
  • 6-7 dl vand
  • 1 bundt bredbladet persille

TILBEHØR

  • 1 citron
  • ½ bundt bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du dampet havtaske med safranris og ærter 

  1. 1. SAFRANRIS: Pil og hak hvidløg. Skyl tomater og squash, og skær begge dele i mindre stykker. Varm smør og olie op i en gryde, og steg hvidløget. Hæld ris i gryden, og steg dem, til de bliver klare. Krydr med salt og peber. Tilsæt tomat, squash, safran og citronsaft. Hæld vand i gryden, og rør godt rundt. Læg låg på, og lad risene simre i 15-20 minutter. Hold øje med, at gryden ikke koger tør – tilsæt evt. lidt mere vand.
  2. 2. Skær havtaskefileten i 4 stykker, og krydr med salt og peber. Læg fiskestykkerne oven på risene sammen med frosne ærter. Læg igen låg på gryden, og sæt gryden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Servér retten med citron skåret i både og friskhakket persille.

 

TIP: Mange andre typer fisk kan tilberedes efter denne opskrift, f.eks. torsk, laks og kuller.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Andre lækre opskrifter