

Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål
DET SKAL DU BRUGE
- 1 hel kylling
- 3 fed hvidløg
- 2 usprøjtede appelsiner
- 2 usprøjtede citroner
- 3 spsk. tahin
- 1 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld timiankviste
- salt og friskkværnet peber
LUN SALAT MED GRÆSKAR OG BLOMKÅL
- 1 blomkål
- ½ hokkaidogræskar
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- 150 g blød feta, f.eks. Arla Puck
- ½ granatæble
- 1 håndfuld bredbladet persille
- ½ portion dukkah (fra tirsdagens opskrift)
1. Tænd ovnen på 175°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfad eller en tærteform. Pil og riv hvidløg. Skyl og riv skallen af appelsiner og citroner. Bland hvidløg, appelsinskal og citronskal og saft af 1 citron og 1 appelsin i en skål. Tilsæt tahin, olie, timianblade, salt og peber, og rør det sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingen, og smør den godt ind. Skær den resterende citron og appelsin i skiver, og læg dem rundt om kyllingen. Steg kyllingen i ovnen i ca. 60 minutter, indtil den er gylden og gennemstegt.
2. LUN SALAT MED GRÆSKAR OG BLOMKÅL: Rens blomkålen, og skær den i små buketter. Skyl græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tern (lad bare skallen være), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med blomkålsbuketterne. Dryp olie over, drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og let sprøde. Fordel græskar og blomkål på et salatfad. Drys med smuldret feta, granatæblekerner, grofthakket persille og dukkah.
TIP: Erstat evt. dukkah med ristede græskarkerner.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris – få opskriften her
Tirsdag: Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip – få opskriften her
Onsdag: Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing – få opskriften her