chili con carne
Aftensmad

Chili con carne med fyldte bagekartofler

af Emma Martiny 12. oktober 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Skift de sædvanlige ris ud med bagekartofler, og fyld chili con carne i kartoflerne. Her får du opskriften på chili con carne med fyldte bagekartofler

Chili con carne med fyldte bagekartofler 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 1 time Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 stort løg 3 fed hvidløg 1 lille frisk rød chili 1 spsk. olivenolie til stegning 400 g hakket oksekød 1 spsk. paprika, gerne røget 1 tsk. kanel ½ spsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peber 1 dåse hakkede tomater 140 g tomatpuré evt. 1 oksebouillonterning 2 dåser kidneybønner 30 g mørk chokolade 3 spsk. rødvinseddike  
  BAGTE KARTOFLER 4 store bagekartofler ½ spsk. olivenolie 1 dl groft salt  
  TIL SERVERING cremefraiche bredbladet persille ½ frisk rød chili   PRØV OGSÅ: Chili con carne med ris og yoghurtcreme

Opskrift - sådan laver du chili con carne med fyldte bagekartofler 

  1. BAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går cirka halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.   2. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. en bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter.   3. Tilsæt skyllede kidneybønner. Smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.   4. SERVERING: Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne. Top med cremefraiche, og pynt med persille og tynde skiver chili.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: One-pot pasta med tomater og chorizo – Få opskriften her

Onsdag: Laksebøffer med græskarsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing – Få opskriften her

Fredag: Kyllingegryde med chorizo og oliven – Få opskriften her