chili con carne
Mad

Chili con carne med fyldte bagekartofler

12. oktober 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Skift de sædvanlige ris ud med bagekartofler, og fyld chili con carne i kartoflerne. Her får du opskriften på chili con carne med fyldte bagekartofler
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille frisk rød chili
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 tsk. kanel
  • ½ spsk. stødt spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • evt. 1 oksebouillonterning
  • 2 dåser kidneybønner
  • 30 g mørk chokolade
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 4 store bagekartofler
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 dl groft salt

Opskrift - sådan laver du chili con carne med fyldte bagekartofler

1. BAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går cirka halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.

2. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. en bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter.

3. Tilsæt skyllede kidneybønner. Smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.

4. SERVERING: Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne. Top med cremefraiche, og pynt med persille og tynde skiver chili.

Læs også