Annonce
Mad
15. februar 2022

Kyllingegryde med chorizo og oliven

Fredag er lig med comfortfood. Nyd en mættende gryderet med masser af smag fra det spanske køkken. Her får du opskriften på kyllingegryde med chorizo og oliven
Af: Emma Martiny
kyllingegryde

Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com

Fredag er lig med comfortfood. Nyd en mættende gryderet med masser af smag fra det spanske køkken. Her får du opskriften på kyllingegryde med chorizo og oliven
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g chorizo
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret rosmarin
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin
  • 150 g cherrytomater 
  • 2 laurbærblade 
  • 150 g oliven uden sten
  • 400 g kyllingebrystfilet
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød
  • evt. grøn salat
Annonce

1. Skær chorizo i tynde skiver, og steg dem i en stor gryde. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem med i gryden i et par minutter. Skyl auberginen; skær den i tern, og tilsæt dem sammen med tørrede krydderier. Steg, til aubergineternene bliver bløde.

2. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvin, skyllede cherrytomater, laurbærblade og oliven, og rør rundt. Læg kyllingefileterne i gryden, og dæk dem med sauce. Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter, til kyllingekødet er helt gennemstegt. Tag kyllingefileterne op af gryden, og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden. Læg kødet tilbage i gryden. Smag retten til med salt og peber. Servér med lunt groft brød og gerne en grøn salat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.