chili con carne
Aftensmad

Chili con carne med edamamebønner

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Skift de sædvanlige kidneybønner ud med knaldgrønne edamamebønner, som lyser flot op i retten.Her får du opskriften på chili con carne med edamamebønner
4 personer
Tid i alt 40 min

CHILI CON CARNE

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 2 spsk. spidskommen
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400 g edamamebønner uden bælg (fra frost)

TILBEHØR

  • 3 dl ris

TIL SERVERING

  • 1 frisk grøn chili
  • 8 spsk. cremefraiche 9 %
  • ½ bundt koriander

1. Chili con carne: Pil hvidløg og løg, og hak dem fint. Steg løgene i olie i en gryde sammen med spidskommen, kanelstang og koriander. Tilsæt oksekødet, og lad det blive brunt. Krydr med chili-flager, salt og peber. Rør hakkede tomater i, og lad retten simre i 30 minutter. Rør indimellem. Tilsæt edamamebønner, og lad dem koge med et par minutter inden servering.

 

2. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.

 

3. Servering: Rens chilien, og skær den i skiver. Servér chili con carne med cremefraiche, chiliskiver og kogte ris drysset med koriander.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her