Aftensmad

Butternutsquash med bønner

af Marie Melchior 16. marts 2022
Foto: Line Falck
I denne uge står den på lækre simreretter. Her får du opskriften på butternutsquash med bønner
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g butternutsquash
  • 300 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. spidskommen
  • ½ tsk. tørrede chiliflager 
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse blandede bønner (400 g)
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt mynte

SYLTET RØDLØG

  • 1 rødløg
  • saft af 1 citron
  • 1 tsk. salt

TIL SERVERING

  • 4 tortillaer
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk. sorte sesamfrø

Butternutsquash tilhører græskarfamilien og har en lækker smag af – ja, smør og nødder.

1. Syltet rødløg: Pil rødløget, og skær det i fine både. Vend det med citronsaft og salt i en skål, og lad det trække lidt.

 

2. Stegt butternutsquash: Pil løgene, og skær dem i fine tern. Hak hvidløg. Skyl butternutsquashen. Flæk den på langs, fjern kernerne, og skær resten i tern (med skallen på). Skræl kartofler, og skær dem i tern. Opvarm olie på en sauterepande. Svits løg, hvidløg, spidskommen og chiliflager, til løget bliver klart. Tilsæt butternutsquash og kartofler, og steg i nogle minutter. Hæld bouillon ved, og læg låg på. Kog retten i 15 minutter, til alt er mørt. Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem i retten. Skru ned for varmen, og kog i 5 minutter. Hak koriander og mynte, og vend det i retten lige før servering.

 

3. Servering: Lun tortillaerne hurtigt på en pande. Servér dem med de stegte grøntsager, syltet rødløg og yoghurt. Drys med sorte sesamfrø.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Braiseret oksekød med kokos - Få opskriften her

Lammekødboller i spicy sauce - Få opskriften her

Tartiflette med pastinak og bacon- Få opskriften her

Misokylling med nudler - Få opskriften her