Butternut squash røsti med røget laks
Aftensmad

Butternut-røsti med røget laks

af Emma Martiny 22. august 2019
Foto: Winnie Methmann
Et fad fyldt med sprøde røstier vækker lykke hos hele familien. Og de bliver bestemt ikke dårligere af, at blive lavet af butternutsquash. Her får du opskriften på butternut-røsti med røget laks
25 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g butternutsquash (skrællet vægt)
  • 2 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og peber
  • 2 spsk. smør til stegning

TOPPING

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 400 g røget laks
  • 1 håndfuld purløg
  • 125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du butternut squash røsti med røget laks

 

1. Butternut-røsti: Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquash, og riv den groft. Pil og riv løget, og bland det med revet butternutsquash. Tilsæt olivenolie, æg, havregryn, salt og peber, og rør godt rundt. Beklæd en bageplade med bagepapir. Tryk en håndfuld af røstiblandingen sammen mellem hænderne, og tryk den dernæst ud på bagepladen som en flad bøf. Sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, til røstierne er flot gyldne.

 

2. Topping: Top røstierne med cremefraiche, røget laks og finthakket purløg. Servér med grøn salat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rodfrugter, pancetta og æble - Få opskriften her

Onsdag: Italiensk kyllingesuppe - Få opskriften her

Torsdag: Avocadomad med feta og pocherede æg - Få opskriften her

Fredag: Ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce - Få opskriften her