

Boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano
DET SKAL DU BRUGE
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl hel boghvede
- 2 dl hvidvin
- 1 l hønsebouillon
- 75 g parmesan
FENNIKEL-SKINKE-DRYS
- 2 fennikler
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 60 g serranoskinke
Opskrift - sådan laver du boghvede-otto med ristet fennikel og sprød serrano
1. Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Skyl boghveden i en sigte, hæld den i gryden, og vend rundt. Tilsæt hvidvin, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så boghvedekernerne akkurat er dækkede hele tiden. Lad boghveden koge i ca. 30 minutter, indtil kernerne er al dente.
2. FENNIKEL-SKINKE-DRYS: Tænd ovnen på 200°. Rens fenniklerne, skær dem i både på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag fenniklerne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne. Fordel serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
3. Rør friskrevet parmesan i boghvedeottoen, og smag til. Pynt med fennikelskinke-drys, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sumakpaneret laks med ovnbagt pastinaksalat – Få opskriften her
Tirsdag: Sød kartoffelpande med spinat – Få opskriften her
Onsdag: Kyllingefrikadeller med urter og forårs-kartoffelsalat – Få opskriften her
Fredag: Kødboller i tomatsauce med squash-spaghetti – Få opskriften her