Aftensmad

BLT-sandwich med hjemmelavet mayo

af Mai Knauer 7. juli 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre hjemmelavede sandwich. Her får du opskriften på BLT-sandwich med hjemmelavet mayo

BLT-sandwich med hjemmelavet mayo til 4 personer 

BLT står for bacon, lettuce og tomato – en klassisk kombination, som altid fungerer!   INGREDIENSER 150 g bacon i skiver 200 g cherrytomater, gerne i forskellige farver 1 romainesalat 4 store sandwichboller 1 potte basilikum   MAYONNAISE 50 g pasteuriserede æggeblommer 1 knsp. salt 1 tsk. sukker 25 g hvidvinseddike 300 g olivenolie salt og friskkværnet peber   Opskrift - sådan laver du BLT-sandwich med hjemmelavet mayo   1. Mayonnaise: Kør æggeblommer, salt, sukker og eddike sammen i en foodprocessor til en tyk masse. Tilsæt olie i en tynd stråle, og kør videre med foodprocessoeren, til du får en ensartet mayonnaise. Smag til med salt og peber.   2. Rist baconskiverne sprøde på en tør, varm pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Skyl tomater og salat. Halvér tomaterne, og riv salaten i mindre stykker. Rist sandwichbollerne, og smør dem med mayonnaise. Top underbollen med salat, tomater, bacon og basilikumblade. Servér straks, gerne med en skål grøn salat til.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Clubsandwich med rosmarin og hjemmelavet karrydressing - Få opskriften her

Focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto - Få opskriften her

Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa - Få opskriften her

Baguette med laks og wasabimayonnaise - Få opskriften her