blomkålssuppe
Aftensmad

Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano

af Emma Martiny 30. november 2017
Foto: Nina Malling
Denne cremede suppe er hurtig at lave og perfekt til en mandag. Her får du opskriften på blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano

Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 15 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 løg 1 blomkål 1 spsk. smør til stegning salt og friskkværnet peber 1 l hønsebouillon  2 laurbærblade ½ tsk. friskrevet muskatnød 1 dl piskefløde saft af ½ citron  
  TOPPING 4 stilke frisk grønkål ½ spsk. olivenolie 1 knsp. salt  70 g serranoskinke  
  TIL SERVERING 4 skiver rugbrød   PRØV OGSÅ: Blomkålssuppe med kammuslinger

Opskrift - sådan laver du blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano 

1. Pil og hak løg. Del blomkål i små buketter, og skær stokken i små tern. Steg løg og blomkål let i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med salt og peber, og vend rundt, så blomkålen ikke tager farve. Tilsæt bouillon, laurbærblade og muskatnød. Lad suppen simre i 15 minutter.   2. TOPPING: Tænd ovnen på 200°. Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Massér olien ind i kålbladene, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 10 minutter, til kålen er sprød. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød.   3. Tag laurbærbladene op af suppen, og blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft.   4. SERVERING: Top suppen med grønkål og serranoskinke, og servér med ristet rugbrød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her

Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her

Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her