Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano
Tid: 20 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
1 blomkål
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
1 l hønsebouillon
2 laurbærblade
½ tsk. friskrevet muskatnød
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
TOPPING
4 stilke frisk grønkål
½ spsk. olivenolie
1 knsp. salt
70 g serranoskinke
TIL SERVERING
4 skiver rugbrød
PRØV OGSÅ:
Blomkålssuppe med kammuslinger
Opskrift - sådan laver du blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano
1. Pil og hak løg. Del blomkål i små buketter, og skær stokken i små tern. Steg løg og blomkål let i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med salt og peber, og vend rundt, så blomkålen ikke tager farve. Tilsæt bouillon, laurbærblade og muskatnød. Lad suppen simre i 15 minutter.
2. TOPPING: Tænd ovnen på 200°. Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Massér olien ind i kålbladene, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 10 minutter, til kålen er sprød. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød.
3. Tag laurbærbladene op af suppen, og blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft.
4. SERVERING: Top suppen med grønkål og serranoskinke, og servér med ristet rugbrød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her
Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her
Fredag: Spansk mørbradgryde med choizo og couscous – Få opskriften her
