pizza
Aftensmad

Blomkåls-pizza med serrano og mozzarella

af Emma Martiny 29. september 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Blomkåls-pizzaerne skal ikke sammenlignes med italiensk pizza, de er bare et herligt grønt alternativ til den klassiske hvedebund. Her får du opskriften på blomkåls-pizza med serrano og mozzarella
4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

Ingredienser til blomkålspizza

  • 1 kg blomkål (1 stort eller 2 små hoveder)
  • 4 æg i str. M/L
  • 2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 50 g parmesan
  • 1 tsk. salt 

Topping til blomkålspizza

  • 1 glas pizza(tomat)sauce
  • 250 g frisk mozzarella
  • 150 g serrano
  • 50 g rucola

Sådan laver du blomkålspizza med serrano og mozzarella 

  1. Tænd ovnen på 175°.

  2. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Blend dem til smulder i en foodprocessor.

  3. Tilsæt æg, majsstivelse, friskrevet parmesan og salt, og blend igen til en jævn blomkålsmos.

  4. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og smør blomkålsmosen ud på bagepapiret, så den udgør 2 cirkler på ca. ½ cm’s tykkelse. Bag bundene i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne.

  5. Tag pizzaerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt om, så bunden vender opad. Læg dem på en bagerist. Bag dem på risten uden bagepapir i ovnen i 15 minutter, indtil bunden er sprød.

TOPPING:

  1. Smør tomatsauce på de sprøde pizzabunde med en ske.

  2. Bræk mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen.

  3. Sæt pizzaerne i ovnen igen i 10 minutter, så osten smelter.

  4. Top pizzaerne med serrano og masser af skyllet rucola, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Pizza med feta og hele tomater