Blå kartoffelsalat med frisk tun
Mad

Blå kartoffelsalat med frisk tun

29. juni 2021
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Denne smukke salat er inspireret af de blå kartofler fra det økologiske landbrug Skiftekær på Tåsinge. Du kan også lave salaten med almindelige kartofler, men den bliver nu flottest med den violette farve. De blå kartofler fås ofte i Irma og andre af Coops butikker.
4 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 400 g blå kartofler (fra Skiftekær)
  • 100 g feldsalat
  • 12 vagtelæg
  • 500 g frisk tun
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g pillede fjordrejer

Dressing

  • ½ skalotteløg
  • ½ spsk sennep
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 4 spsk olie

Opskrift - sådan laver du blå kartoffelsalat med frisk tun

  1. Skyl og gnub kartoflerne og kog dem med skræl på i 12-15 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af.
  2. Skyl salaten og lad den dryppe af. Kog vagtelæggene i 5 min. og lad dem køle af i koldt vand.
  3. Skær tunen i tykke skiver, smør dem med olivenolie og steg dem på panden i 2 min. på hver side.
  4. Pil skalotteløget og hak det fint. Rør sennep med balsamico og dryp olivenolien i under konstant omrøring. Vend dressingen med skalotteløg og smag til med salt og peber.
  5. Pil vagtelæggene og halver dem på langs.
  6. Skær kartoflerne i kvarte og tunen i grove terninger.
  7. Anret salaten i et fad med kartofler, tun, rejer og vagtelæg og dryp dressingen over salaten.

Læs også