Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté
Aftensmad

Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

af Timm Vladimir 3. januar 2019
Foto: Columbus Leth
Bánh Mì er let og lækker middagsmad, der tager under en halv time at lave. Og hvis du ikke er til dobbelt op på kød kan enten flanksteak eller hvidløgspaté udelades. Her får du opskriften på Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g flanksteak
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

MARINEREDE GRØNTSAGER

  • ½ frisk rød chili
  • 1 gulerod
  • ¼ kinaradise
  • ¼ agurk
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 4 spsk. limesaft
  • 1 tsk. sukker

TIL SERVERING

  • 2 baguetter
  • 1 skalotteløg
  • 125 g hvidløgspaté
  • 2 håndfulde blandede salatblade
  • friske krydderurter, f.eks. koriander, mynte, radisespirer
  • evt. ekstra chili

Opskrift - sådan laver du Bánh Mì med oksekød og hvidløgspaté

  1. Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den i lidt olie på en pande i 3 minutter på hver side – den skal være rosa indeni. Lad kødet trække i 5 minutter, før du skærer det i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  2. MARINEREDE GRØNTSAGER: Rens og hak chilien fint. Skræl gulerod og kinaradise, og skær begge dele i lange, tynde strimler. Skyl agurken, og skær også den i lange, tynde strimler. Vend alle grøntsagsstrimlerne sammen med fiskesauce, sesamolie, limesaft, sukker og finthakket chili, og lad det trække i 5 minutter.
  3. SERVERING: Lun baguetterne; halvér dem, så der bliver en halv baguette til hver person, og flæk dem. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Smør den ene side af hvert stykke brød med hvidløgspaté, og fyld salatblade, flanksteak og de marinerede grøntsager i. Top med skalotteløg og plukkede krydderurter. Servér evt. med ekstra chili.