

Aubergine-ruller med ricotta og bulgur
DET SKAL DU BRUGE
- 2 store auberginer
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- 250 g ricotta
- 2 spsk. olivenolie
- 25 g friskrevet parmesan
TOMATSAUCE
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 2 dåser hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- 1 spsk. tørret timian
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
FYLD
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 200 g brune champignoner
- salt og friskkværnet peber
- 200 g grov bulgur
- ½ l hønsebouillon
- 1 håndfuld bredbladet persille
Pynt
- 25 g friskrevet parmesan
1. TOMATSAUCE: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten.
2. Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter.
3. FYLD: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over. Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille.
4. Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.
TIP: Vil du spare tid, kan du bruge en færdig tomatsauce.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her
Onsdag: Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing – Få opskriften her
Torsdag: Shakshuka – porcherede æg i tomatsauce – Få opskriften her
Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her