aubergine
Aftensmad

Aubergine-ruller med ricotta og bulgur

af Emma Martiny 30. marts 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En dejlig vegetarisk ret, som alle vil elske – selv de mest inkarnerede kødspisere. Her får du opskriften på aubergine-ruller med ricotta og bulgur

Aubergine-ruller med ricotta og bulgur 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 store auberginer 2 spsk. olivenolie  salt 250 g ricotta 2 spsk. olivenolie 25 g friskrevet parmesan  
  TOMATSAUCE 1 løg 1 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning 2 dåser hakkede tomater 140 g tomatpuré 1 spsk. tørret timian 1 spsk. tørret oregano salt og friskkværnet peber   FYLD 1 løg 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning 200 g brune champignoner salt og friskkværnet peber 200 g grov bulgur ½ l hønsebouillon 1 håndfuld bredbladet persille   PYNT 25 g friskrevet parmesan   PRØV OGSÅ: Bagt aubergine med tomat og gedeost  

Opskrift - sådan laver du aubergine-ruller med ricotta og bulgur

  1. TOMATSAUCE: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten.    2. Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter.    3. FYLD: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over. Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille.    4. Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.    TIP: Vil du spare tid, kan du bruge en færdig tomatsauce.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her

Onsdag: Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing – Få opskriften her

Torsdag: Shakshuka – porcherede æg i tomatsauce – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her