laks
Aftensmad

Asiatisk jordskokkefad med laks

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Saftig laks og nøddeagtige jordskokker udgør en farligt god kombination. Her har fisken fået et asiatisk tvist med en af mine yndlingssaucer, en spicy og smagfuld peanutbuttersauce. Her får du opskriften på asiatisk jordskokkefad med laks
25 min 4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g laksefilet
  • 750 g jordskokker
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • den fede del af 1 dåse kokosmælk (se TIP)
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 2-3 tsk. rød karrypasta
  • 3 spsk. fiskesauce
  • saft af ½ limefrugt

TIL SERVERING

  • 1 dl saltede peanuts
  • frisk koriander
  • evt. kogte jasminris

PRØV OGSÅ: Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat

Opskrift - sådan laver du asiatisk jordskokkefad med laks 

1. Tænd ovnen på 200°. Del laksefileten i 4 stykker. Skrub eller skræl jordskokkerne; skær dem i ½ cm tykke skiver, og fordel dem i et ovnfast fad. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Pisk hvidløg og ingefær sammen med kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, fiskesauce og limesaft i en skål. Hæld blandingen over jordskokkerne, og vend rundt, så det fordeler sig. Læg de 4 stykker laks i fadet, og dæk dem delvist med jordskokker. Steg retten i ovnen i 25 minutter, indtil laksen er gennemstegt, og jordskokkerne er møre og sprøde.

2. SERVERING: Drys retten med peanuts og plukket koriander, og servér evt. sammen med ris.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Forårssalat med persillepesto – Få opskriften her

Onsdag: Chilifyldte butternutsquash – Få opskriften her

Torsdag: Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano – Få opskriften her

Fredag: Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler – Få opskriften her