Farseret and er anderledes og absolut lækkert
Aftensmad

And, farseret

9. september 2009
af Louise Dandanell Ørsted
.. og lækker! Denne farserede and skal bare prøves.

Farseret and

Tid: 4 timer

1 and150 g røget skinke eller lign.50 g valnødder125 g champignoner1 løg1 æble250 g hakket kalv og flæskSalt og peber1 kg kartofler

Tø anden op i køleskab. Det tager 2-3 dage. På køkkenbordet tager det ca. 12 timer, men det kan ikke anbefales, da kødet mister for megen væde.

Tør anden godt af med køkkenrulle både indvendig og udvendig. Klip det yderste af vingerne og gumpen af og gnid anden med lidt groft salt indvendigt.

Skær skinken i terninger. Hak nødderne. Rengør champignonerne og hak dem. Pil løget og skær det i små terninger. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i terninger.

Bland skinke, nødder, champignoner, løg, æble og hakket kød sammen og krydr rigeligt med salt og peber. Stop fyldet i anden og luk den, enten med nål og snor eller med kødnåle. Gnid andeskindet med salt og peber og læg den med brystet opad på risten over bradepanden og stil den midt i ovnen ved 160 grader. Steg den en time.

Tag anden ud og hæld fedtet i en skål. Stil anden ind igen og hæld 5 dl vand i bradepanden. Steg yderligere 1 time.Skræl imens kartoflerne og skær dem i skiver.

Tag anden ud og hæld skyen fra. Læg kartoflerne i bradepanden og steg dem sammen med anden de sidste ca. 40 minutter.Lad anden hvile, før den bliver skåret ud. Steg evt. kartoflerne færdig ved 220 grader.

 

Prøv også:And med fyld

Andelår, langtidsbraiserede med blomkålsmos

Andebryst på ananas med nudler

Andebrystsalat