Aftensmad

Agurkesuppe med rejer

af Julie Hey 9. august 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
En frisk agurkesuppe med rejer er perfekt som forret eller let aftensmad. Prøv den nemme opskrift her.
4 personer

Ingredienser til agurkesuppe

  • 2 agurker
  • ½ spsk salt
  • 5 dl bouillon, evt. hønsebouillon 
  • 5 dl skyr 
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • Salt, peber
  • 200 g rejer
  • Dild, brøndkarse

Sådan laver du agurkesuppe med rejer

  1. Skyl agurkerne, halver dem på langs og fjern kernerne med en ske.

  2. Skær agurkerne i skiver, kom dem i en sigte og drys med salt. Lad dem trække i 15 min. over vasken. 

  3. Blend agurkerne med afkølet bouillon, skyr, hvidløg, 2 spsk olivenolie og hvidvinseddike.

  4. Blend til en ensartet suppe og smag til med salt og peber.

  5. Sæt suppen på køl indtil servering evt. sammen med 4 skåle. 

  6. Vend rejerne med 1 tsk olivenolie, hakket dild og peber.

  7. Pisk den kolde suppe igennem inden servering og pynt med rejer og krydderurter.

  8. Server evt. med knust, ristet rugbrød.

Læs også