

Aftensmad
Agurkesuppe med rejer
af Julie Hey
9. august 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
En frisk agurkesuppe med rejer er perfekt som forret eller let aftensmad. Prøv den nemme opskrift her.
4 personer
Ingredienser til agurkesuppe
- 2 agurker
- ½ spsk salt
- 5 dl bouillon, evt. hønsebouillon
- 5 dl skyr
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- ½ spsk hvidvinseddike
- Salt, peber
- 200 g rejer
- Dild, brøndkarse
Sådan laver du agurkesuppe med rejer
-
Skyl agurkerne, halver dem på langs og fjern kernerne med en ske.
-
Skær agurkerne i skiver, kom dem i en sigte og drys med salt. Lad dem trække i 15 min. over vasken.
-
Blend agurkerne med afkølet bouillon, skyr, hvidløg, 2 spsk olivenolie og hvidvinseddike.
-
Blend til en ensartet suppe og smag til med salt og peber.
-
Sæt suppen på køl indtil servering evt. sammen med 4 skåle.
-
Vend rejerne med 1 tsk olivenolie, hakket dild og peber.
-
Pisk den kolde suppe igennem inden servering og pynt med rejer og krydderurter.
-
Server evt. med knust, ristet rugbrød.
11 opskrifter på lækre forretter
Læs også

Aftensmad