Aftensmad

Afrikansk kyllingelår

af Nigella Lawson 16. maj 2011
Nigella Lawson præsenterer en lækker og anderledes version af kyllingen, som vi kender den.

Nigella Lawson præsenterer en lækker og anderledes version af kyllingen, som vi kender den.

»Nigellas Køkken«

Få en smagsprøve på Nigella Lawsons lækre opskrifter her:

Kammuslinger medthaiduftende ærtepuré

Afrikansk kyllingelår

Lemon Foolmed marengs

Afrikansk kyllingelårTil 4-8 personer afhængigt af alder og appetitIngredienser:8 dl Worcestershire-sauce4 spsk tomatketchup2 tsk engelsk sennepspulver eller efter smag1 tsk stødt ingefær1 spsk abrikosmarmelade1 løg8 kyllingelår, helst økologiske1 spsk hvidløgsolieFremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland Worcestershire-sauce, tomatketchup, sennepspulver, stødt ingefær, abrikosmarmelade og hakket løg i et lavt, bredt fad.Læg lårene ned i denne marinade, så de dækkes over det hele (hvis det er nemmere for dig, kan du på dette trin i processen lade dem stå og marinere tildækket i køleskabet natten over).Kom olien i en mindre bradepande eller et ovnfast fad, som lige kan rumme kyllingelårene, og slyng olien rundt i bradepanden, så den stort set dækker bunden.Arranger kyllingelårene i bradepanden og hæld evt. overskydende marinade over.Steg kyllingestykkerne i 45 min.-1 time.

En gang eller to hældes noget af marinaden fra fadet over lårene. Jo dybere fadet er, jo længere tid vil det tage, før kyllingelårene tager farve og bliver gennemstegt.

Tips til tidlig tilberedningKyllingen kan marineres natten over tildækket i en skål i køleskabet.

Fif til frysningKyllingen kan fryses ned i marinaden i en genlukkelig pose i op til 3 måneder. Tø den op natten over i køleskabet - læg posen i en skål, i tilfælde af at den skulle lække og tilbered kyllingen efter anvisningerne i opskriften.Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Lyseblå skål m. fugl- PIP collection Beige tallerken m. sommerfugle- PIP collection Viskestykket Ruby Robin- PIP collection