Forretter

Kammuslinger med thaiduftende ærtepure

16. maj 2011
af Nigella Dawson
Kammuslinger er altid et hit - her får du den kendte engelske kogebogsforfatter, Nigella Lawsons, lækre udgave.

Kammuslinger er altid et hit - her får du den kendte engelske kogebogsforfatter, Nigella Lawsons, lækre udgave.

»Nigellas Køkken«

Få en smagsprøve på Nigella Lawsons lækre opskrifter her:

Kammuslinger medthaiduftende ærtepuré

Afrikansk kyllingelår

Lemon Foolmed marengs

Kammuslinger med thaiduftende ærtepureTil 2 personer.Ingredienser:500 g små, frosne ærter1-2 spsk grøn karrypasta75 g creme fraicheHavsalt i flager eller bordsalt efter smag2 tsk jordnøddeolie eller anden olie uden smag2 tsk smør6 store kammuslinger (som de sælges i skallen hos fiskehandleren)eller 10-12 små (som de sælges i pakker i supermarkedet), helst håndsamledeSaften af 1 lime1-2 spsk friskhakket koriander eller thai-basilikumFremgangsmåde:

Kog ærterne i spilkogende, letsaltet vand, indtil de er møre, hvorefter vandet hældes fra, og ærterne kommes i en blender sammen med 1 spsk karrypasta og creme fraichen. Smag til med salt og tilsæt måske mere karrypasta, alt efter hvor stærk den er.

Opvarm olien og smørret på en pande, indtil det bruser. Steg så kammuslingerne i ca. 2 min. på hver side. Hvis du bruger store kammuslinger, er det somme tider lettere at skære dem over vandret på midten.Når de er færdigstegt, ser de ikke længere rå ud i midten og er lækkert møre, samtidig med at de er gyldne og nærmest karamelliserede udenpå.Løft kammuslingerne over på 2 opvarmede tallerkener og kog den varme pande af ved at presse limesaft ud over den. Rør rundt, så safterne blandes godt og opsuger hver en smagsnuance, hvorefter væden hældes over kammuslingerne på tallerkenerne.Øs ærtepuréen op ved siden af kammuslingerne og drys hakket koriander eller thaibasilikum over. Server eventuelt med en limebåd.

Tips til tidlig tilberedning

Ærtepuréen kan laves 2-3 timer i forvejen. Hæld vandet fra ærterne og skyl dem straks med masser af koldt vand. Purér dem, mens de er kolde, sammen med 1 spsk karrypasta og creme fraichen. Kom det i en skål, dæk den til og lad den stå på et køligt sted eller i køleskabet. Genopvarm forsigtigt puréen i en kasserolle og smag til med krydderier før servering.

Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Lyseblå skål m. fugl- PIP collection Beige tallerken m. sommerfugle- PIP collection Viskestykket Ruby Robin- PIP collection