ærtesuppe
Aftensmad

Ærtesuppe med gedeost-crostini

21. juli 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Uhm - skøn suppe med sprøde ostebrød. Brødet til crostini må godt være lidt tørt, inden det ristes, så brug gerne brød fra dagen før. Her får du opskriften på ærtesuppe med gedeost-crostini

Ærtesuppe med gedeost-crostini til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 5-6 minutter   DET SKAL DU BRUGE 1 bundt forårsløg 300 g spidskål 1 spsk. olivenolie til stegning skal af 1 usprøjtet citron 1 l grøntsagsbouillon 400 g frosne ærter salt og friskkværnet peber friske ærteskud   GEDEOST-CROSTINI 1 flute 3 spsk. olivenolie 100 g fast gedeost 1 spsk. flydende honning 1 bundt basilikum   PRØV OGSÅ: Vild med ærtesuppe? Så prøv også en skøn ærte-aspargessuppe med bresaolaruller og røsti - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med gedeost-crostini 

  1. Skyl og hak forårsløg, bevar gerne meget af den grønne top. Skyl og hak spidskål groft. Opvarm olien i en gryde, og steg forårsløg og spidskål, til det lige falder sammen. Riv citronskal ned i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre under låg i 15 minutter. Tilsæt frosne ærter, og kog i 5 minutter. Tag suppen af varmen, og blend den med stavblender til en cremet grøn suppe. Smag til med salt og peber. Pynt med ærteskud ved servering.   2. GEDEOST-CROSTINI: Tænd ovnen på 200°. Skær 8 skiver flute, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp skiverne med halvdelen af olivenolien. Skær gedeosten i skiver, og fordel osten på brødet. Dryp osten med honning, og dryp resten af olivenolien udover.   3. Drys med hakket basilikum, og bag brødene i ovnen i 5-6 minutter, til osten bliver blød, og brødets kanter får farve. Servér gedeost-crostini til ærtesuppen.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her

Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her

Torsdag: Røget makrel og speltsalat med friske ærter - Få opskriften her

Fredag: Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing - Få opskriften her

Læs også