Mad
26. september 2019

Ærtesuppe med bacon og ærteskud

Suppen smager skønt af ærter og basilikum, mens den sprøde bacon på toppen giver en dejlig salt smag. Her får du ærtesuppe med bacon og ærteskud
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Ærtesuppe med bacon og ærteskud

Foto: Betina Hastoft

Suppen smager skønt af ærter og basilikum, mens den sprøde bacon på toppen giver en dejlig salt smag. Her får du ærtesuppe med bacon og ærteskud
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 løg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 500 g ærter fra frost
  • 1¼ l hønsebouillon
  • 1 potte frisk basilikum
  • 75 g mascarpone
  • ½ citron
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • 200 g bacon i skiver
  • Evt. 1 potte ærteskud
  • 1 godt brød
Annonce

Ærtesuppe med bacon og ærteskud

  1. Pil og hak løg. Steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve.
  2. Tilsæt frosne ærter og hønsebouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i 10 minutter. Rør basilikumblade og mascarpone i suppen.
  3. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Varm suppen igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Servering: Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Skyl og pluk ærteskud. Anret suppen i dybe tallerkener, og drys med bacon og ærteskud. Servér med brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.