Aftensmad

Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat

af Camilla Zarah Lawes 15. juni 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 24: Ugens tirsdagsopskrift er æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat. Få opskriften her
12 min 4 personer
Tid i alt 42 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g nye kartofler
  • 6 æg
  • 6 spsk. mælk
  • 100 g frisk babyspinat
  • 200 g røget laks i skiver
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

RUGBRØDSCHIPS

  • 4 skiver rugbrød
  • olie
  • salt

SALAT

  • 1 frisésalat
  • 8 cm agurk
  • 12 daddeltomater

DRESSING

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • purløg

Opskrift - sådan laver du æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat

Brug gerne en rest kogte kartofler fra dagen før. Har du ikke en pande, som kan sættes i ovnen, kan du stege æggekagen færdig på komfuret ved lav varme.   1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter, og skær dem i halve. Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk æg og mælk sammen. Skyl spinaten, og blanchér den i kogende letsaltet vand i 1 minut. Lad spinaten køle af, klem væden fra, og skær spinaten i mindre stykker. Skær laksen i mindre stykker. Vend laks, kartofler og spinat i æggeblandingen, og krydr med salt og peber. Find en pande frem, som også kan gå i ovnen, og varm panden op med olie.   2. Hæld æggemassen på panden, skru ned for varmen, og lad æggemassen sætte sig. Bag æggekagen færdig i ovnen i 12 minutter.   3. Rugbrødschips: Skær rugbrødsskiverne i kvarter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olie, drys med salt, og bag dem sprøde i ovnen sammen med æggekagen, det tager ca. 6 minutter.   4. Salat: Skyl grøntsager. Pluk salat. Skær agurk i tynde stave. Skær tomater i halve.   5. Dressing: Bland olie, eddike, salt og peber, og vend det i salaten.   6. Servér æggekagen med et drys klippet purløg og salat og rugbrødschips som tilbehør.  

Andre lækre opskrifter