Mad
17. februar 2022

Æggekage med chorizo og græskar

Prøv en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost. Her får du opskriften på æggekage med chorizo og græskar
Af: Emma Martiny
æggekage

Foto: Nina Malling

Prøv en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost. Her får du opskriften på æggekage med chorizo og græskar
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 200 g tørret chorizo
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm

ÆGGEMASSE

  • 6 æg 
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g frisk gedeost
  • 1 dl græskarkerner

TIL SERVERING

  • groft brød
Annonce

1. Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.

2. ÆGGEMASSE: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her

Torsdag: Sesam-laks med citronpasta og ærter – Få opskriften her

Fredag: Serranosvøbte koteletter i fad – Få opskriften her

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.