æggekage
Aftensmad

Æggekage med chorizo og græskar

af Emma Martiny 20. december 2017
Foto: Nina Malling
Prøv en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost. Her får du opskriften på æggekage med chorizo og græskar

Æggekage med chorizo og græskar 

Tid: 30 minutter. Ovntid: I alt 50 minutter

Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 lille hokkaidogræskar 200 g tørret chorizo 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm  
  ÆGGEMASSE 6 æg  1 dl mælk salt og friskkværnet peber 100 g frisk gedeost 1 dl græskarkerner  
  TIL SERVERING groft brød   PRØV OGSÅ: Æggekage med laks, squash og spinat  

Opskrift - sådan laver du æggekage med chorizo og græskar 

1. Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.   2. ÆGGEMASSE: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her

Torsdag: Sesam-laks med citronpasta og ærter – Få opskriften her

Fredag: Serranosvøbte koteletter i fad – Få opskriften her