

Æggekage med chorizo og græskar
DET SKAL DU BRUGE
- 1 lille hokkaidogræskar
- 200 g tørret chorizo
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm
ÆGGEMASSE
- 6 æg
- 1 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- 100 g frisk gedeost
- 1 dl græskarkerner
TIL SERVERING
- groft brød
1. Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.
2. ÆGGEMASSE: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas – Få opskriften her
Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her
Torsdag: Sesam-laks med citronpasta og ærter – Få opskriften her