æggekage
Aftensmad

Æggekage med chorizo og græskar

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling
Prøv en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost. Her får du opskriften på æggekage med chorizo og græskar
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 200 g tørret chorizo
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm

ÆGGEMASSE

  • 6 æg 
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g frisk gedeost
  • 1 dl græskarkerner

TIL SERVERING

  • groft brød

1. Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.

 

2. ÆGGEMASSE: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske pulled chicken-wraps – Få opskriften her

Torsdag: Sesam-laks med citronpasta og ærter – Få opskriften her

Fredag: Serranosvøbte koteletter i fad – Få opskriften her