Ærtesuppe med gedeost-crostini
Foto: Line Falck
Ærtesuppe med gedeost-crostini til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 5-6 minutter DET SKAL DU BRUGE1 bundt forårsløg300 g spidskål1 spsk. olivenolie til stegningskal af 1 usprøjtet citron1 l grøntsagsbouillon400 g frosne ærtersalt og friskkværnet peberfriske ærteskud GEDEOST-CROSTINI1 flute3 spsk. olivenolie100 g fast gedeost1 spsk. flydende honning1 bundt basilikum.
Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med gedeost-crostini
1. Skyl og hak forårsløg, bevar gerne meget af den grønne top. Skyl og hak spidskål groft. Opvarm olien i en gryde, og steg forårsløg og spidskål, til det lige falder sammen. Riv citronskal ned i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre under låg i 15 minutter. Tilsæt frosne ærter, og kog i 5 minutter. Tag suppen af varmen, og blend den med stavblender til en cremet grøn suppe. Smag til med salt og peber. Pynt med ærteskud ved servering. 2. GEDEOST-CROSTINI: Tænd ovnen på 200°. Skær 8 skiver flute, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp skiverne med halvdelen af olivenolien. Skær gedeosten i skiver, og fordel osten på brødet. Dryp osten med honning, og dryp resten af olivenolien udover. 3. Drys med hakket basilikum, og bag brødene i ovnen i 5-6 minutter, til osten bliver blød, og brødets kanter får farve. Servér gedeost-crostini til ærtesuppen. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her
Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her
Torsdag: Rap and i rispapir - Få opskriften her
Fredag: Oksemørbrad med rødbeder og kantarelfløde - Få opskriften her