Mad

Æggekage med squash, tomater og perleløg

af Louisa Lorang 1. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er æggekage med squash, tomater og perleløg. Få opskriften her

Æggekage med masser af grøntsager og kogte perlebyg. Servér brød til, eller lad være. Det er en smagssag. Jeg kan bedst lide den uden.

2 dl perlebygsalt1 squash i 2 cm tykke skiverolivenolie til stegning2 fed hvidløg, hakkedesalt4 æg2 tsk. grov sennepsalt og peber150 g cherrytomater100 g revet god ost, f.eks. Vesterhavsost eller Prima Donna

TILBEHØR:blandet salat

Skyl perlebyggen, og kog den mør i usaltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Salt den, når den er næsten færdigkogt. Dræn overskydende vand fra perlebyggen, og gem ¾ i køleskabet til fredag.Steg imens squashen i olie på en varm pande. Den skal have ca. 1 minut på hver side, eller til den er gylden. Krydr med hakket hvidløg.Pisk æg, sennep, salt og peber sammen, og hæld æggemassen på panden over squashen. Lad æggemassen sætte sig lidt i bunden, kom kogte perlebyg og tomater oveni, og top med ost.Steg æggekagen færdig under låg, eller sæt panden (tjek, at den kan tåle det) i en 200° varm ovn, og steg æggekagen, til den er gennemstegt.Servér straks med salat til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Har du rester af æggekagen, er den formidabel morgenmad. Kold eller lun