æblecrumble
Mad

Æblecrumble med marcipan

24. november 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Den klassiske æblecrumble får lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Her får du opskriften på en skøn æblecrumble med marcipan.
45 min6 personer

Det skal du bruge til æblecrumble med marcipan

  • 800 g æbler
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 150 g havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 175 g koldt smør
  • 150 g marcipan
  • 150 g mandler
  • 1 tærteform, ca. 20 cm i diameter
  • smør til formen
  • Tilservreing: cremefraiche 18 % eller flødeskum 

Æblecrumble med marcipan

  1. Tænd ovnen på 175°. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Bland dem med sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en skål.
  2. Smør tærteformen, og fordel æblerne i formen.
  3. Rør havregryn, mel, sukker og vaniljepulver sammen i en skål, og smuldr smørret i.
  4. Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne.
  5. Rør det i smuldredejen, og fordel dejen over æbleternene i formen.
  6. Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden.
  7. Servér med cremefraiche eller flødeskum.

Læs også