Mad
24. november 2022

Æblecrumble med marcipan

Den klassiske æblecrumble får lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Her får du opskriften på en skøn æblecrumble med marcipan.
Af: Emma Martiny
æblecrumble

Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com

Den klassiske æblecrumble får lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Her får du opskriften på en skøn æblecrumble med marcipan.
45 min6 personer

Det skal du bruge til æblecrumble med marcipan

  • 800 g æbler
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 150 g havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 175 g koldt smør
  • 150 g marcipan
  • 150 g mandler
  • 1 tærteform, ca. 20 cm i diameter
  • smør til formen
  • Tilservreing: cremefraiche 18 % eller flødeskum 
Annonce

Æblecrumble med marcipan

  1. Tænd ovnen på 175°. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Bland dem med sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en skål.
  2. Smør tærteformen, og fordel æblerne i formen.
  3. Rør havregryn, mel, sukker og vaniljepulver sammen i en skål, og smuldr smørret i.
  4. Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne.
  5. Rør det i smuldredejen, og fordel dejen over æbleternene i formen.
  6. Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden.
  7. Servér med cremefraiche eller flødeskum.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.