Morgenvaner
Selvudvikling

Tre morgenvaner der ødelægger din dag

12. juni 2017
af Lisbeth Madsen
Foto: Panthermedia
Er du kommet ind i et mønster om morgenen, der har en negativ effekt på resten af din dag? Se, hvilke uheldige morgenvaner, der kan ende med at dræne dig for energi.

For mange af os kører morgenerne på rutinen. Vi er knapt rigtigt vågne, før vi har skyllet det første kop kaffe ned, og det er sikkert de færreste der overvejer, at morgenvaner kan ødelægge resten af vores dag, fordi de suger os for energi allerede fra start.

På Womenshealthmag.com har man samlet tre typiske vaner, som faktisk giver dig en uheldig start på dagen. Tjek og se, om du har tillagt dig en eller flere af disse rutiner.

1) Du drikker kaffen for tidligt

For rigtigt mange af os starter dagen med den første kop kaffe. Faktisk er vi slet ikke rigtigt vågne, før den første kop er drukket. Men Steven Miller, forsker i neurovidenskab ved Uniformed Services University of Health Sciences i Maryland, forklarer, at i løbet af den første time, efter du er vågnet, så stiger dit energiniveau helt naturligt. Hvis du skynder dig at drikke en kop kaffe, så får du et ekstra skud energi, men der er høj risiko for, at det chokerer kroppen, så du får rysteture og generelt ubehag af det. Vent i stedet en times tid, da dit naturlige energiniveau der vil dykke, og du vil have bedre gavn af kaffen.

2) Din morgenmad er for lille

Vælger du at spise græsk yoghurt med bær til morgen, fordi du har læst, at det er en sund morgenmad? Så risikerer du at slæbe en stor sult med dig resten af dagen. Der er nemlig ikke nok for kroppen at arbejde med i sådan en portion. Det forklarer Michelle Davenport, der er klinisk diætist. For at gøre dig ordentligt mæt, så du ikke falder i snack-fælden senere på dagen, så skal du spise omkring 450 kalorier i dit morgenmåltid, forklarer hun. Måltidet skal bestå af bl.a. 15 gram protein, 2.5 gram fibre, nogle komplekse kulhydrater og sundt fedt.

LÆS OGSÅ: Tre øvelser, der kan hjælpe mod din stress

3) Du tjekker mails som det første

Er det første du gør, når du slår øjnene op, at gribe din telefon og tjekke dine indkomne beskeder og mails? Du bør droppe denne vane straks, forklarer psykologen Melissa McCreery. Den ene vane er nok til at skabe stress i din krop, der fortsætter hele dagen. I stedet bør du starte din dag med en handling, der gør dig rolig. Det vil nemlig kunne sætte skub i din kreativitet og din produktivitet, siger Melissa McCreery, modsat hvad en ilter besked fra din chef vil kunne gøre.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også