Sexterapeut Sara Skaarup: Kropshad er dit eget ansvar
Selvudvikling

Sexterapeut og kropsekspert: ”Kropshad er dit eget ansvar”

7. oktober 2016
af Sara Skaarup
Læs hvordan Sara Skaarup selv har arbejdet for at sætte sin krop fri.

”Hver fjerde danske kvinde hader sin krop!”

"For fire år siden var det fremme, præcis HVOR selvkritiske vi danske kvinder er, når det kommer til kroppen. Ugebladet FEMINA spurgte ca. 1.000 kvinder, og svarene var forstemmende. Blandt andet fremgik det, at tre ud af fire normalvægtige gerne vil tabe sig mere end fem kilo. Jeg blev vred og ked af det over at læse det. Og der er ikke meget, der tyder på, vi er blevet mildere mod os selv i dag.”

Urimelige kropsidealer

”Som journalist og sexolog har jeg arbejdet med kvinder og urimelige kropsidealer i 10 år. Og personligt har jeg 30 års erfaring med problemfeltet. Jeg har stillet op til nøgenfotografering til ”Kvinde Kend Din Krop”, lavet bodypainting 70’er-style, kastet mig ud i grænseoverskridende tantraritualer og nøgendans med andre kvinder for at frisætte min krop fra hæmmende og urealistiske idealer. Der er langt at gå. Og jeg går endnu. Hvad er det med os? Hvordan kan kroppens detaljer gøre os så selvopslugte på den destruktive måde? Det er ikke bare samfundets skyld, at vi har det så svært med vores krop. Kropshadet er først og fremmest vores eget ansvar.”

Glem fokus på det ydre

”I det hele taget har den krop fået alt for meget forkert opmærksomhed alt for længe. Vi taler om ligestilling, ligeløn og kvindefrigørelse. Det er fint. Men hvad med kroppen? For mig at se er ingen kvinde fri, før hun glad og fro hopper i bølgen blå på en sommerdag – i bikini eller mindre – og er glad for sin krop og sig selv. Tænk bare, hvad vi kan udrette, når vi ikke længere har al den opmærksomhed bundet i vores ydre. Det kunne blive så smukt.”

Læs også: Ven eller fjende? Slut fred med din krop

Læs også: 7 tips - bliv venner med din krop

Bestil abonnement på Q - Kvinder med kurver

Læs også