https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/oktober/2013-43-min-krop-p.jpg
Skønhed

Ven eller fjende? Slut fred med din krop

14. juni 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed
foto: Lea Meilandt
For meget på sidebenene. Tykke lår eller appelsinhud. De fleste kvinder er meget selvkritiske. Mød en modig kvinde, der har kæmpet med forholdet til kroppen og fundet en form for fred.

For meget på sidebenene. Tykke lår, appelsinhud eller for små bryster. De fleste kvinder er meget selvkritiske og har masser at udsætte på deres krop. Men hvorfor ikke droppe al den negative selvsnak og i stedet elske din krop, som den er? Mød en modig kvinde, der har kæmpet med forholdet til kroppen og fundet en form for fred med kurver og overvægt.

> Få 7 tips til at blive venner med din krop

Hvordan har du det med din krop?

"Jeg har altid haft kurver, og som barn og teenager havde jeg svært ved at slutte fred med min krop. Allerede som 12-årig havde jeg en C-skål og kom derfor tidligt til at fremstå som voksen og havde det meget svært med al den opmærksomhed, som det automatisk vakte. Siden blev jeg glad for mine kurver, og i dag har jeg accepteret, at jeg ser ud, som jeg gør. I stedet for at være min egen værste fjende, har jeg valgt at være min egen bedste ven."

Hvilken del af din krop har du det bedst/dårligst med?

Om Ditte:

Navn: Ditte Vallø
Alder: 32 år
Privat: Gift og har tre sønner
på 4, 6 og 10 år
Job: Coach og fuldtidsblogger
på Marilyn's Closet - en
blog om mode og livsstil for
kvinder med kurvede former.
By: Jægerspris

"Jeg er rigtig glad for mine bryster og min timeglasfacon, der på en måde tjener som blikfang og trækker opmærksomheden væk fra de mindre heldige dele af min krop. Til gengæld synes jeg mindre godt om 'bolledejsmaven'- den løse hud på maven, som skyldes tre fødsler og kejsersnit med meget korte mellemrum."

Går du op i, hvad du vejer?

"Som barn var jeg meget styret af, hvad jeg vejede, og havde det rigtig svært med at veje meget mere end mine veninder. I dag går jeg ikke op i tallet på vægten, men mere i, hvordan jeg ser ud og har det med mig selv."

> Galleri: Se fotoprojekt, der fremhæver den naturlige skønhed ved kvindekroppen.

Har dit forhold til din krop ændret sig gennem årene?

"Jeg har været igennem mange faser i mit liv, hvor jeg har skullet forholde mig til min krop. Fra at hade mine kurver og kæmpe med ekstra kilo efter mine fødsler, har jeg i dag fuldt ud accepteret, at sådan ser jeg altså ud. Jeg er en størrelse 46-48, men jeg synes faktisk, at jeg er lækker, som jeg er, så egentlig kan de 5-10 kilo på sidebenene være ligegyldige."

Hvad gør du for at passe på kroppen?

"Jeg er bevidst om at spise sundt og motionere. Jeg synes, at det er skønt at træne - også selv om jeg er stor - og dyrker både løb og yoga flere gange om ugen. Træningen får mig til at føle min krop, og jo mere jeg træner, jo bedre kontakt har jeg til den."

Kunne du finde på at ændre på din krop - og hvordan?

"Jeg har en del strækmærker og løs hud på maven, som jeg gerne ville være foruden, og hvis mine bryster blev grimme, kunne jeg godt overveje at få dem fikset. Men kosmetiske operationer kan let blive en glidebane, så kun hvis mit udseende for alvor påvirkede min livskvalitet og mit selvværd, ville jeg overveje muligheden."

Læs også