https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_qdk_diana.jpg
Selvudvikling

Se billederne: Denne plus size-model havde en vigtig grund til at kopiere den tynde model i reklamen

15. januar 2018
af Christina Forsberg
foto: YouTube og Instagram
Den skønne plus size-model Diana Sirokai har før efterlignet andre modeller, og nu gør hun det igen. For hun har et budskab til modebranchen.

Nok er diversitet på catwalken til de store modeshows vigtig, og den er heldigvis også stigende, men det er altså reklamerne i medierne, kvinder ser på næsten hver dag.

Så når det kommer til mode, er reklamerne ekstremt vigtige både omkring at skabe, forevige - og måske allermest vigtigt - i at udvikle skønhedsstandarder.

LÆS OGSÅ: 7 cool comebacks: Kendte kvinder siger fra overfor bodyshaming

Dette er grunden til, at den 21-årige model Diana Sirokai ønskede at sende et lille, men tydeligt budskab ved at rekreere supermodellen Gigi Hadi’s kampagne for skofirmaet Stuart Weitzman. Det skriver mic.com

Selvom lyset, poseringen og stylingen er fuldstændig den samme, så kunne billederne ikke være i større kontrast med Diana Sirokais kurvede krop med strækmærker mod Gigi Hadi’s tynde og strømlinede krop.

Du kan se de to billeder over for hinanden her:

Alle fortjener at føle sig smukke

For Diana Sirokai handler det slet ikke om Gigi Hadid, som hun elsker.

- Jeg synes, hun er fantastisk, og grunden til at jeg ønskede at genskabe reklamen, var for at introducere diversitet for de store brands. Jeg håber, de ser det og bliver mere åbne omkring deres valg af modeller, fortæller ungarske Sirokai, der bor i London.

- Desuden ønsker jeg at vise, at alle kvinder fortjener at føle sig elskede og smukke.

For Sirokai handler det om at redefinere de kulturelt givne skønhedsidealer.

- Jeg synes ikke, størrelse er vigtig, og det er det, jeg prøver at vise: Jeg kan være tyk og stadig toplækker, siger hun og fortsætter:

- Reklamerne bliver nødt til at vise flere kropstyper, så kvinder kan få deres selvtillid tilbage.

LÆS OGSÅ: Ærlig plus size-model: Det gjorde retouchering ved mit selvbillede

Det er ikke første gang, at Sirokai rekonstruerer et billede af en kendt kvinde med det formål at sætte spot på diversitet. Sidste år var det et billede af Kim Kardashian West, der fik Diana Sirokai til at posere – du kan se det herunder.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også