Iskra Lawrence
Selvudvikling

Ærlig plus size-model: Dét gjorde retouchering ved mit selvbillede

31. oktober 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: All Over Press
Iskra Lawrence er i dag en succesfuld plus size-model. Men før i tiden kæmpede hun en kamp for leve op til det gængs modelideal. Nu fortæller hun, hvordan hendes modelbilleder blev redigeret – og hvad det gjorde ved hendes selvbillede.

Iskra Lawrence fortæller om, hvordan retouchering påvirkede hendes selvbillede

- Du undrer dig sikkert over, hvem den tilfældige lyshårede pige er? Well, det er mig!

Sådan indleder modellen Iskra Lawrence teksten i et Instagrampost af to undertøjs-billeder af hendes fortids-jeg. Billeder, der blev taget, da Iskra kun var omkring de 17 år og kæmpede for at slå igennem som model. Og billeder, som hun nu fortæller, slet ikke lignende den måde, hun rigtigt så ud på.

- Jeg ser måske anderledes ud på disse billeder, fordi jeg var et par kjolestørrelser mindre, end jeg er i dag, men den største forskel er, at jeg er blevet retoucheret KRAFTIGT, skriver Lawrence og afslører, at hendes hud på billederne var blevet glattet ud og gjort helt fejlfri, at hun havde fået sat extensions i, og at både hendes talje, arme og ben var blevet gjort mindre.

Og det var bestemt ikke den eneste gang, at Iskra Lawrence blev photoshoppet. Faktisk var det mere reglen end undtagelsen. På sin Youtube-kanal fortæller hun om en modeserie, hun for år tilbage skød for et magasin – men da hun så resultatet, kunne hverken hendes familie eller hende selv genkende hende!

LÆS OGSÅ: The Curvy Con har været med til at bane vejen for plus size-modeller

Nedbrudt selvværd

I samme periode fik Iskra hele tiden at vide, at hun var ”for stor” til at blive model, så hun kæmpede en konstant kamp for at leve op til det ideal, hun pludselig oplevede, at hendes egen retoucherede krop repræsenterede. Som hun skriver i sit Instagram-post:

- Det værste var, at jeg ønskede at se ud, som jeg gjorde på billederne! Jep, jeg troede, at hvis jeg havde ”perfekte” billeder (som dem, jeg så af andre modeller), så ville jeg booke flere jobs – og at det ville gøre mig lykkelig og succesfuld. Men virkeligheden var, at de retoucherede billeder gav mig endnu flere usikkerheder og krops komplekser, for jeg kunne ikke engang selv se ud som om – eller relatere til – hvordan jeg så ud på de billeder!

I dag er Lawrence plus size-model, selvom det også har været en ramme, hun har haft svært ved at skulle passe ind i, for i dén definition er hun lige på grænsen til at være for lille. Så faktisk bestræber hun sig mest af alt på være fuldstændig sig selv. Det betyder også, at hun de sidste tre år ikke har photoshoppet nogle af de billeder, hun har lagt ud på de sociale medier. Derfor kommer hun også med denne opfordring til sine følgere:

- Please, sammenlign dig aldrig nogensinde med de billeder, du ser, for mange af dem er ikke ægte! ”Perfektion” eksisterer IKKE, så at prøve at opnå det er urealistisk, og at redigere dine billeder vil ikke gøre dig lykkelig. Hvad der er ægte, er DIG! Dit uperfekte perfekte jeg er det, der gør dig magisk, unik og smuk.

Sådan så Iskras photoshoppede billeder ud, da hun var "almindelig" model:

... I dag er Iskra Lawrence en str. 42 plus size-model

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også