https://imgix.femina.dk/media/article/1622-hold-fri-ny.jpg
Selvudvikling

Sådan slipper du arbejdet, når du har fri

13. februar 2017
af Christina Bølling og Katrine Hartvigsen
Foto: Pantherstock
Vil du undgå noget så tosset som at tage arbejde med hjem fra arbejde, så du kan nyde din TV-serie i stedet for at tjekke arbejdsmails?
Overgangsritualer er bevidste handlinger, som markerer en overgang, og de kan have stor psykologisk og praktisk betydning. For eksempel når det gælder overgangen fra arbejde til fritid, siger Dorthe Rindbo, der er ekspert i personlig effektivitet, og fortæller, at når det kommer til netop den overgang, er der tre steder, hvor vi kan sætte ind:

Her bør du markere en overgang:

1. Inden du går fra arbejde. 2. Mens du er på vej hjem. 3. Når du er kommet hjem.

Disse ritualer er gode til at markere overgang - så vi holder vi, når vi har fri:

1. Inden du går fra job gør du følgende: Tjek din kalender og lav din to do-liste til næste dag . Få et hurtigt overblik over mails i din indbakke (eller endnu bedre: tøm den). Ryd op på dit skrivebord Find papirer frem, som du skal bruge næste dag, og læg dem klar. Sig: ”Tak for i dag og god aften” til kollegaerne. LÆS OGSÅ: Stress: Her er faresignalerne du skal tage alvorligt 2. Mens du er på vej hjem gør du følgende: Tænk på tre ting, du nåede i dag. Læs dagens avis (medmindre du selv kører, går eller cykler, naturligvis) Lyt til lydbøger Sid i stilhed og vær dig selv 3. Når du er kommet hjem er det en god idé at: Sætte din arbejdsmobil på lydløs, og lægge den væk. Skifte tøj. Gå en tur. Tale med dine børn om deres dag. Meditére i 10 minutter Pakke din arbejdstaske til næste dag, og sætte den væk. Lave mad. Lytte til musik. LÆS OGSÅ: 13 gode råd mod digital stress
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også