https://imgix.femina.dk/media/article/puk-sund.png
Selvudvikling

Puk Elgård: Jeg skal virkelig passe på min vægt

11. august 2016
af Britta Bjerre
foto: Nellie Møberg
Puk Elgård er en af de danskere, der ofte siger nej, når der bydes på kage. – Ellers ville jeg komme til at veje 800 kilo. For jeg skal virkelig passe på min vægt, siger hun
Puk Elgård kalder sig selv for et Ja-menneske. Men et Ja-menneske, der også er god til at sige ordene: ”Nej tak”. Og det er også nødvendigt, forklarer hun i det nye nummer af SØNDAGs magasin ”SUND hele livet”- Jeg siger SÅ meget ja til oplevelser og til eventyr i mit liv, men samtidig også SÅ meget nej til kager og til slik. Det sidste, fordi ellers kommer jeg til at veje 800 kilo. Jeg skal virkelig passe på min vægt. Og sådan har det altid været.

Bare et kvarters gåtur virker

Laver skriftlige aftaler

Den 48-årige tv-vært har en helt særlig metode, som hun bruger til at hjælpe sig selv med at holde den slanke og sunde linje.

- Jeg er sådan en, der laver aftaler med mig selv. Også fysiske kontrakter, som jeg skriver under på: ”Jeg, Marianne Puk Elgård Nielsen, erkender herved, at jeg skal løbe hver anden dag det næste halve år”. Og så skriver jeg under og får en eller anden til at være vidne. Jeg skriver også ned, hvad der skal ske, hvis jeg ikke overholder aftalen.

Nul pizza, nul chips, nul slik

Hun har lige haft to kontrakter kørende med sig selv.

- Den ene lød netop på, at jeg skulle løbe hver anden dag i et halvt år. Den anden, at jeg ikke rørte pizza, chips, chokolade, slik og den slags i et halvt år, fortæller hun.

Sådan bruger du badevægten rigtigt

Kan ikke blæses omkuld

Det, helt fysisk at have et stykke papir, der er underskrevet af én selv, har en stor psykologisk virkning, forklarer hun.

– Når jeg har skrevet under, kan jeg simpelthen ikke blæses omkuld. Og jeg slapper af ved det. Jeg skal ikke længere diskutere med mig selv, om jeg skal spise den kage eller ej. Om jeg skal løbe eller ej.- Jeg ved, at når jeg løber i dag, skal jeg løbe igen i overmorgen, for det er aftalen. Og jeg ved, at når de andre står og spiser kage, skal jeg ikke også stå og spise kage, for det er aftalen. Der er ingen diskussion. Ingen vej udenom. Det virker. For mig virker det.

Læs mere i ”SUND hele livet”, der følger med SØNDAG uge 32, hvor Puk bl.a. fortæller om sit uundværlige redskab til et bekæmpe stress.

https://imgix.femina.dk/sund-banner_0.jpg

Læs også