https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/08/15-min-gang/gang612x325.jpg
Træning og kost

15 minutters gang hjælper med at holde vægten

18. februar 2013
af SØNDAGs sundhedspanel
foto: Panthermedia
En kort gåtur kan hjælpe dig med at med at holde din vægt, så du ikke tager på

En travl hverdag med job, familie og diverse fritidsinteresser, kan hurtigt fylde kalenderen op , og det kan være svært at finde tid til kontinuerlig træning.

Men faktisk skal der ikke meget til, hvis du gerne vil sørge for, at der ikke kommer ekstra kilo på sidebenene. Hvis du vælger at bruge en del af din frokostpause hver dag på en rask gåtur, så undgår du nemlig at tage på.

LÆS MERE: Er en gåtur i frokostpausen ikke noget for dig, så får du her 2 lette måder at få sneget motion ind i en travl hverdag.

15 minutter forbrænder 50 kalorier

Eksperter på området mener, at du ved blot 15 minutters kontinuerlig gang i godt tempo, kan nå at forbrænde omkring 50 kalorier, og derved kan gåturen bidrage til at hjælpe dig med at holde din kropsvægt stabil.

Vil du gerne spare 100 kcal., så får du i bunden af artiklen 11 simple måder at spare 100 kcal.

Og ifølge nyere norsk forskning, offentliggjort på videnskab.dk er der endnu en stor fordel ved motion, lige efter at du har spist, da du yderligere kan nå at sænke det farlige, høje blodsukkerniveau.

LÆS MERE: Har du svært ved at sige nej til sukker. Her får du 6 tips til, hvordan du knækker sukkertrangen

Sådan gør du

Sørg for at vælge en passende distance, som tager ca. 8 minutter den ene vej - for du skal selvfølgelig nå at være tilbage på de cirka 15 minutter. For at gøre din gåtur endnu mere effektiv, kan du træne dine baldemuskler mere spændstige ved at spænde op i dine baldemuskler, imens du går.

For at dette kan lade sig gøre, skal der et godt gang-tempo til, men når du først har taget dig tiden til at motionere i din frokostpause - kan du lige så godt få det maksimale udbytte ud af de 15 minutter og spænde balderne så kraftigt, at hvis du havde en tier mellem balderne - ville den ikke falde ned.

Læs også