https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/34/motion-i-hverdagen/motion-i-hverdagen-stor.jpg
Træning og kost

Sådan får du tid til motion i en travl hverdag

23. august 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto: Panthermedia
Hverdagen flyver ofte af sted og så sidder man der om aftenen og har ikke nået at dyrke motion. Her får du gode råd til at få det gjort – blandt andet i køen i supermarkedet

Der findes ingen gode undskyldninger for ikke at motionere, og lidt motion er altid bedre end ingen motion.

Så husk derfor at tænke motion ind i hverdagen, lyder rådet fra SØNDAGs faste ekspert Hanna Tómasdóttir, der er uddannet osteopat.

Hun foreslår at man tager trappen med de tunge indkøbsvarer frem for elevatoren, står af bussen to stop før, du skal og videre i den dur.

LÆS MERE: Hvis du gerne vil bruge trapperne, når du træner, så kan du her få fire gode råd til at komme godt i gang.

Kniber det med tide? Prøv disse to nemme øvelser

1: Når du står i kø i supermarkedet kan du udnytte tiden og træne dine mavemuskler: Træk navlen ind mod rygsøjlen, og HOLD den i den position, imens du trækker vejret ind og ud. Øvelsen aktiverer det inderste lag af dine mavemuskler, transversus abdominis, og det er dem, der skal være stærke for at »holde organerne« på plads, så du kan få flad mave. Tag en pause efter 5-10 sekunder, og gentag gerne øvelsen flere gange.

LÆS MERE: Det er utrolig vigtigt at have en stærk kerne eller det man også kalder korsettet. Her får du en effektiv øvelse.

Vil du have flere tips til god sundhed? Så køb SØNDAGs nye sundhedsmagasin, som er spækket med de bedste guides

2: Imens du børster tænder, vasker op eller snakker i telefonen, kan du udnytte tiden og stå på det ene ben. Når du står på ét ben, aktiverer du kroppens kernemuskler, musklerne omkring rygsøjlen, bækken og hofter. Stærke kernemuskler giver dig en god kropsholdning og ditto balance. Stå et halvt minut ad gangen på hvert ben. Gentag øvelsen så tit, du har lyst!

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også