https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/09/39/brug-badevaegten-rigtigt/brug-badevaegten-rigtigt-stor.jpg
Træning og kost

Sådan bruger du badevægten rigtigt

28. september 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
Foto Panthermedia
Synes du ikke, at det er særlig rart at stå på vægten, så kan det være, du bruger den forkert. Find ud af hvordan du kan bruge den konstruktivt i forbindelse med dit vægttab

Frygter du badevægten, kan det skyldes, at du bruger den forkert. For en badevægt kan nemlig være et rigtig nyttigt redskab, både i forbindelse med vægttab og som kontrolredskab, hvis du bruger den rigtigt.

Det er vigtigt at du lægger en strategi, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist hos Slankedoktor.dk.


LÆS MERE: Har du svær ved at styre mængden af mad? Her får du gode råd til hvordan du styrer dine portioner.

Hop på vægten hver dag

Mange tror, det er dumt at veje sig hver dag, fordi resultatet er for usikkert. Men ifølge Lisa Bolting kan det netop være en fordel at gøre det til en daglig rutine at træde op på badevægten, bl.a. fordi det giver en god fornemmelse for, hvad kalorierne gør ved figuren.

Gør det gerne til en daglig morgenrutine at træde op på vægten, hvor du vejer dig på præcis samme tidspunkt på dagen. Selv et glas vand og en kop kaffe vil give udsving på vægten, og fra morgen til aften er der minimum et kilos forskel.


LÆS MERE: Morgenkaffen gør andet end at give udsving på vægten. Få svaret på, hvordan din morgenkaffe påvirker dig.

Find ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Er dagen ødelagt, hvis du ser et udsving på 300 gram på to dage, skal du ikke veje dig hver eneste dag. Men for at have kontrol med din vægt, bør du minimum veje dig hver anden uge, siger Lisa Bolting.

Læs også