Faith Costa er både plus size model og kunstner
Selvudvikling

Mød plus size-modellen, der også er kunstner og blogger: ”Intet er umuligt!”

26. marts 2019
af Christina Forsberg
foto: Instagram
Amerikanske Faith Costa er en kvinde, der flere gange har bevist, at ’man kan, hvad man vil’. Hun er både plus size-model, kunstner, blogger og har en yderst populær Instagram-profil. Mød den inspirerende kvinde her.

Hvis der var én ting 24-årige Faith Costa ikke regnede med, da hun var barn, var det, at hun ville blive model. Ikke af den grund, man automatisk tænker: ”Er hun nu tynd nok?” – for det var hun som barn – men fordi Faith aldrig troede, hun skulle blive en del af modeverdenen og -industrien. Det fortæller hun i et interview til plus-model-mag.com

- Jeg troede, den verden var forbeholdt kendisser, millionærer, mode-moguler eller de helt få… Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle være kunstner, for min kunst kom altid først, selvom jeg også var interesseret i mode. Indtil det - for ikke så lang tid siden - gik op for mig, at mode og det at være model ER kunst, og at jeg sagtens kunne kombinere begge mine interesser. Jeg startede med at modeblogge via Instagram og efter et halvt år deltog jeg i en modelkonkurrence, hvor jeg på ingen måde regnede med at vinde, men det gjorde jeg.

LÆS OGSÅ: 13 kurvede bloggere med god stil du bør følge på Instagram

En dejlig aften blev startskuddet

Da Faith Costa i 2016 var til Golden Conference Pool Party kom hun hjem opfyldt af gå-på-mod og selvtillid.

– Det var det første plus size/kropspositivitet-arrangement, jeg nogensinde havde deltaget i – eller hørt om – og det blev den bedste aften i mit liv. Jeg mødte de mest fantastiske og støttende foregangspersoner, lige fra bloggere til modeller, magasin-redaktører og fotografer – alle inden for denne ”plus size industri”. Jeg gik faktisk hjem og græd af glæde hos mine forældre, fordi jeg var så overvældet og bare vidste, at det var i denne branche, jeg skulle være.

Og det må man sige lykkedes for smukke Faith. Hun er nemlig i stald hos modelbureauet Bicoastal MGMT og har været med i adskillige kampagner og gået catwalk.

Også på kunstfronten har Faith Costa succes. Hendes flotte værker kredser om de kurvede kvinder, men hendes streg har også mange andre facetter, og hun skifter mellem bl.a. kridttegninger, oliemalerier og smykkekunst.

https://imgix.femina.dk/bld_1.jpg
https://imgix.femina.dk/bld3.jpg

Drømme er opnåelige

Når Faith Costa skal sætte ord på, hvordan hun er nået så langt, som hun er, er hun helt klar i mælet:

- Det, jeg først og fremmest har lært, er, at intet er umuligt. Jeg har altid tænkt, at mit liv havde begrænsninger, at det ikke var muligt at få præcist den tilværelse, jeg drømte om, for dét jo kun skete for ’en ud af en million’. Så det har været en af de største indsigter i mit liv: At jeg kan gøre alt, hvad jeg sætter mig for. Drømme er opnåelige. De kræver tid og hårdt arbejde, men de bliver indfriet, hvis du aldrig giver op. Jeg er faldet så mange gange i mit liv, men jeg tror på, at det var alle de gange, jeg rejste mig op igen, der har bragt mig til der, hvor jeg er nu.

LÆS OGSÅ: 9 ting, hun aldrig havde troet, hun kunne pga. sin størrelse

For Faith Costa var det et ganske privat foto, der kickstartede hendes tro på sig selv. Bare en helt normal spejl-selfie, men for Faith ligger der en særlig historie bag, og hun har da også kaldt billedet ”Mine første trin”. Du kan se det her:

- Et par dage efter at jeg havde startet min Instagram-konto, følte jeg mig nødsaget til at gøre noget radikalt. Jeg kiggede på alle de billeder og selfies på min mobil, som jeg aldrig havde vist til nogen og fandt heldigvis et, der skilte sig ud fra alle de andre, og som kom til at ændre alting for mig. Billedet gav mig styrke, og det har redefineret, hvordan jeg ser mig selv og gerne vil præsentere mig selv for andre. Mange vil sikkert tænke: ”Ok, og hvad så? Det er bare endnu et billede af en tøs, der tager en selfie”, men for mig var det en stor ting, og jeg var rystende nervøs, inden jeg lagde billedet på. Men inden for en time havde det fået tusindvis af likes, utallige kommentarer, var blevet delt og desuden reposted på en vigtig kropspositivitets-side. Jeg var fuldstændig overvældet, og pludselig vidste jeg, at jeg var på rette vej og skulle blive ved med at skubbe mig selv ud af "comfort-zonen. Jeg skulle gøre mit allerbedste hver eneste dag og altid elske mig selv. Det var billedet, der fik mig til at ønske at have en stemme og blive hørt. Faktisk har jeg en tatovering på armen inspireret af netop det: ”Lad aldrig din frygt afgøre din skæbne”.

LÆS OGSÅ: Hvad betyder det at være kurvet for dig?

Bare gør det

Faith Costa er flere gange blevet spurgt om det bedste råd til andre, der også drømmer om at få indfriet deres drømme, og til dem siger hun:

- Det lyder måske dumt, men bare gør det! Lad være med at tænke på noget som helst andet, end det, du drømmer om – og så GØR det! Hvis du virkelig brænder for det, er der ingen grund til, at du ikke kan. Hvad enten det er at skabe, bygge, tjene, skrive, lede… Prøv at udelukke al frygt, selvom det er nemmere sagt end gjort. Vid, at det måske ikke er nemt, og at det værste, der kan ske, er, at det ikke sker præcist, som du troede, men så sker det måske på en anden måde. Stop aldrig med at kæmpe for dine drømme og passioner. Giv aldrig op på det liv, det var meningen, du skulle have. Din passion er værd at blive udlevet, fordi uden passion, hvad er så meningen med livet? Du kan gøre din passion til din karriere. Husk, du er en stærk, passioneret, kraftfuld og intelligent kvinde. Bare gør det. Du fortjener at gøre det. Du kan godt.

LÆS OGSÅ: Derfor er jeg færdig med at opfatte ordet 'tyk' som en fornærmelse

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også