Kurvede Jessica Torres troede aldrig hun ville få succes
Selvudvikling

9 ting, hun aldrig havde troet, hun kunne pga. sin størrelse

15. september 2017
af Christina Forsberg
foto: YouTube og Instagram
… men den seje modeblogger Jessica Torres kunne selvfølgelig det hele! Se de skønne billeder og få hendes historie her.

Den amerikanske modeblogger og kropspositive skribent for @heyrevelist, Jessica Torres, har altid følt sig mindre værd, fordi hun var plus size. Selv da hun var fysisk aktiv, følte hun sig paralyseret mentalt. For nylig lagde hun en ærlig og særdeles skøn historie på Revelist – og den handler om, at drømme indimellem kun er til for at blive opfyldt. Ikke for at rumstere oppe i hovedet som uopnåelige luftkasteller.

Som Jessica Torres siger, har rigtig mange plus size kvinder en skuffe med tøj, som de gerne vil have på, når de har tabt sig. Men de har også en mental skuffe fuld af drømme og håb om al det, der kan og gerne skulle ske, når de er kommet ned i vægt. Jessica fortæller her om sine 9 drømme, som hun aldrig troede ville ske, før hun ikke mere kunne se sin runde mave. Men de skete hver og én:

LÆS OGSÅ: ASOS hyldes for at vise modeller med strækmærker

"9 ting, jeg aldrig troede, jeg ville opleve som tyk":

... men Jessica beviste, at hun kan det hele - se blot herunder.

1. Bære en bikini

- Da jeg var yngre, blev jeg fortalt, at jeg aldrig ville komme til at have badetøj på pga. min vægt, mine strækmærker og cellulitis. Jeg tog det virkelig til mig og havde altid store t-shirts og shorts på, når jeg var på stranden. Det er fem år siden, jeg første gang havde badetøj på, og det var en af de mest frigørende oplevelser, jeg har haft i mit liv.

2. Komme på forsiden af et magasin

- Når jeg så kroppe som min i bladene, var det altid med som ”før-billedet”. Aldrig på forsiden. Det har altid været et personligt mål for mig, men jeg holdt det hemmeligt, for at tro en plus size kvinde som mig kunne komme på forsiden af et magasin, virkede som den mest sindssyge ide i verden.

3. Rejse verden rundt og være i stand til at kigge på fotos af mig uden at krympe mig

- Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville rejse jorden rundt, men har aldrig troet, at det kunne ske på grund af min størrelse - for at rejse betød for mig tonsvis af billeder af mig på stranden eller ude på sightseeing i kjoler og shorts. Alt sammen tøj, jeg ikke ville fotograferes i. Al det selvhad holdt mig tilbage fra at leve livet. Men til sidst tilsidesatte jeg min frygt og begyndte at rejse rundt.

4. Sætte pris på min krop og dens sexethed

- I et af mine tidligere jobs, blev jeg bedt om at blive fotograferet i lingeri. At vise hele min krop i undertøj var virkelig nervepirrende og jeg skulle også se flirtende, sexet ud - det var endnu sværere. Jeg har aldrig set mig selv som ”sexet”, og jeg er højst blevet set som den ”søde veninde”. Nu er jeg holdt op med at dømme mig selv i forhold til, hvad andre synes, og jeg er begyndt at sætte pris på min krop. Og det giver styrke.

5. At lave en vild ”fashion-statement”

- Når du vokser op med et had til din egen krop, finder du også på utallige måder at skjule den på. Så teenage-udgaven af mig bar kun mørke farver og store silhuetter. Jeg ville altid gerne være en, der blev set som velklædt og moderne, men når der ikke er mange valg eller rollemodeller til at lede vejen, var det nærmest umuligt. Men så begyndte jeg at tage stumpebluser, nederdele, stramme kjoler og andet tøj på, der egentlig skræmte mig. Og jo mere jeg skubbede mig selv, jo mere blev jeg ligeglad med, hvad samfundet definerer som ”flatterende” tøj for mig.

6. Være frontperson i en international skønheds-kampagne

For et år siden var jeg med i Dove’s kropspositivitets-kampagne. Det, jeg hadede mest ved mig selv, var det, der fangede producerens øjne. De ting, der skiller dig ud, kan være dem, der er med til at ændre dit liv.

7. At vise et nøgent (eller næsten nøgent) ansigt i offentligheden

- At være fed fik mig til at føle, at jeg blev nødt til at arbejde hårdere på at få mig selv til at fremstå attraktiv, så jeg kom en masse makeup i ansigtet. Jeg følte, at makeup ville give mig det ekstra skud selvtillid – og det gjorde det også. Jeg blev så afhængig af komplimenterne for mit ansigt, at jeg ikke gik uden makeup i flere år. Lidt efter lidt begyndte jeg at bære mindre, indtil jeg satte pris på mit ansigt i dets mest nøgne form.

8. Være midtpunkt

- Jeg blev helt rød i hovedet, når min lærer kaldte mig op i klassen. De begyndte faktisk at lade være med det efter noget tid, fordi min nervøsitet var SÅ synlig. Jeg sad bagerst i klasseværelset og undgik øjenkontakt. I dag, hvor jeg har det meget bedre med mig selv, laver jeg videoer, hvor jeg netop viser de ting, jeg dengang ikke ville have at andre skulle registrere.

9. Skabe en mode-karriere

- Det tætteste jeg troede, jeg nogensinde ville komme på modeverdenen, var at få lavet en makeover med det formål at få mig til at se tyndere ud. At være tøjmodel og udbrede min interesse for mode til verden (selvom jeg er langt fra standardstørrelsen), har virkelig udrettet store ting for mig. Ja, det har sågar landet mig mit drømmejob.

Har du lyst til at se dejlige Jessica på arbejde som model, så kig med i denne video:

LÆS OGSÅ: Tess Holliday: "Der mangler flere modeller i størrelse 52"

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også