Tess Holliday er plus size model
Selvudvikling

Supermodellen Tess Holliday: "Der mangler flere modeller i størrelse 52"

7. juli 2017
af Christina Forsberg
foto: YouTube og Instagram
Amerikanske Tess Holliday var den første kvinde i størrelse 52, der tegnede kontrakt med et stort modelbureau som plus size model. Her fortæller hun, hvorfor det er vigtigt, der er flere som hende i medierne.

Den 32-årige, amerikanske plus size model Tess Holliday var den første størrelse 52 til at skrive kontrakt med et stort modelbureau. Hun er også kvinden bag #effyourbeautystandards body positivity movement og forfatter til bogen "The not so subtle art of being a fat girl: Loving the skin you're in". Al dette er hun selvfølgelig stolt af - og vi andre glade for - men hun føler sig også ret alene i en branche, hvor de andre plus size modeller primært ligger omkring en str. 44. Og desuden er høje, storbarmede og har klassisk timeglasfigur.

Tess Holliday efterspørger i et indlæg i Revelist mere diversitet, og siger: - Hvor er de andre plus size modeller, der er formede som et blåbær? Og dem med lille barm - eller lille numse? Forandringen vil kun komme, hvis kvinder bliver ved med at efterspørge det.

Læs også: Curvy Kandi: Rend mig i idealerne

Idolet Miss Piggy

Og Tess Holliday har en pointe. For i følge en undersøgelse for Dove efterspørger 74% af de adspurgte kvinder, at der bliver gjort mere for at rykke definitionerne for skønhed, særligt hvad angår størrelse og form.

- Det er så vigtigt! Når en kvinde, der kæmper med komplekser omkring sin krop, ser en, der ligner hende selv i en film, en reklame eller blive hyldet på de sociale medier, så føles det som at få et stempelaftryk med godkendelse. Så begynder hun at føle sin egen styrke og vigtighed, lyder det fra supermodellen.

Læs også: Husk disse 6 ting dagligt - og lær at elske dig selv

Selv havde smukke Tess Holliday et ganske særligt idol, da hun var barn. Idolet var både overvægtigt, selvsikkert og fuldstændig ublu glamourøst - nemlig Miss Piggy (fra The Muppet Show).

- Det lyder måske som en joke, men det er rigtigt. Og rigtig mange kvinder synes, det er svært at finde rollemodeller i popkulturen, der ligner dem selv. Faktisk oplever 69 % af kvinder, at de ikke føler sig afspejlet i hverken reklamer, film eller tv, siger Tess Holliday.

Læs også: Plus size-model Denise Bidot: "Der er ingen forkert måde at være dig på!"

Kropspositivitet er en rejse

Tess Holliday slutter sit indlæg med et super vigtigt budskab til alle plus size-kvinder derude:

- Det er så vigtigt, at vi viser plus size-kvinder, der gør alt det, de er blevet fortalt, de ikke kan eller må - uden undskyldninger. I mellemtiden - til alle dem derude, der kæmper krops-kampen: Husk, at kropspositivitet ikke er en destination, det er en rejse. Jeg oplever stadig dage, hvor jeg kigger mig i spejlet, og ikke føler mig godt tilpas. Min yngste søn er et år, og som jeg skrev i min bog "The Not So Subtle Art of Being A Fat Girl: Loving the Skin You’re In,"Jeg prøver stadig at genlære, hvordan jeg elsker mig selv. Men jeg husker altid mig selv på - og nu også jer: ALLE fortjener at føle sig elskede og smukke.

Vil du høre Tess Holliday fortælle mere om sig selv, så se bl.a. denne video:

Læs også: Forskning: Denne vane kan føre til en negativ kropsopfattelse

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også