Selvudvikling

Man kan ikke bestemme over andres rod!

af Kamille Sommer 24. juli 2013
Foto: All Over
En professionel konsulent, der lige fixer dit hjem? Fantastisk, ikke? Men det er ikke vejen frem at bestille en makeover som surprise, siger oprydningskonsulent Kamille Sommer. Man skal selv være klar.

Jeg bliver af og til kontaktet af familiemedlemmer der gerne vil hjælpe deres barn, søster, bror, forældre.Det er selvfølgelig altid med de bedste intentioner at de ønsker at bestille en oprydning hos en professionel oprydningskonsulent, men desværre må jeg sige nej - med mindre, at vedkommende som ejer rodet, selv ønsker hjælpen.Der er flere grunde til, at jeg siger nej.1. Det er meget grænseoverskridende at have andre til at rydde op i ens ting - Det er endnu værre, hvis man ikke er klar til det.2. Hvis man rydder op i folks ting for at overraske dem(uden deres viden), kan det skabe en traumatisk tilstand hos personen, der ejer tingene. Man må aldrig undervurdere den psykologiske effekt. Der er en grund til, at folk skaber rod omkring sig. Hvis man bare fjerner deres ting uden deres accept, kan det skabe konsekvenser, man ikke på forhånd kan forudse.3. Der er forskel på, hvad der er et godt liv for folk. Hvis et menneske ikke ønsker at få ryddet op, men ytrer, at de trives på den måde, de bor, er man nødt til at respektere det, også selvom man ikke forstår det.

Kamille Carrinah Sommer

... er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche.Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dkMød Kamille Sommer her

Hjælp - hvis man ønsker hjælp! En oprydningskonsulent kan kun hjælpe hvis klienten ønsker at få hjælp, for ellers vil hjemmet hurtigt sande til i rod igen. Det skal være klientens eget ønske at bryde det uhensigtsmæssige mønster, for det er den eneste måde, hun/han vil få succes med at bevare den nye livsstil.Hvordan får man overtalt et familiemedlem til at få ryddet op?Nogle mennesker (de ekstreme samlere) ender med at få samlet så mange ting sammen, at deres rod både er sundhedsskadeligt og brandfarligt, og der kan det være nødvendigt at skulle sætte ind - men altid med respekt.Tal med vedkommende om, at der findes hjælp. Her handler det om at få professionel psykologhjælp. Når rodet tager voldsomt overhånd, er der altid en grund til det, og der kan ligge en diagnose bag f.eks. OCD.Hvis personen nægter at modtage hjælp og ikke kan se at han/hun har et problem kan gode råd være dyre.Når rod bliver et stort problemMan kan ikke tvinge nogen til at rydde op, men hvis rodet bliver til fare for andre mennesker (hvis det f.eks. tiltrækker rotter), eller sviner så meget udendørs at det er til gene for naboerne, kan man klage til kommunen. Det er rigtig kedeligt hvis det skulle blive nødvendigt at sende en klage, men på den anden side, er det heller ikke okay, at et menneskes rod, skal genere de omkringliggende naboer. Heldigvis er det de færreste der ikke gerne vil have hjælp, hvis hjælpen foregår i det tempo de er klar til. Husk altid at behandle personen og personens ting med den allerstørste respekt, så er chancen for at de accepterer hjælp meget højere.

Badedragt fra Shoppen! køb den her!