Engelske Lizzie elsker at danse - og ønsker ikke at tale om størrelse.
Selvudvikling

Lizzie elsker at danse: "Det handler ikke om min vægt - men om min passion for dans"

25. juli 2017
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock, Instagram og Youtube
Amerikanske Lizzie Howell danser bare lidt bedre end de fleste. Og hun elsker det! Men den 15-årige pige er ikke vild med plus size-omtalen, for det handler om lysten til at danse - ikke størrelsen!

Man kan ikke lade være med at falde lidt for den 15-årige amerikanske pige, Lizzie Howell, når hun yndefyldt laver en pirouette eller kaster sig ud i en lidenskabelig dans, hvor både arme og ben bliver svunget omkring, så vi andre bliver helt forpustede ved tanken.

Ingen tvivl om at her er en pige, der elsker at bevæge sin krop - og er god til det. Hun bryder i dén grad fordommene omkring, at "plus size-kvinder ikke kan danse" - ligesom sygdom heller ikke holder hende tilbage. Lizzie har nemlig en såkaldt psedotumor cerebri ("falsk hjernesvulst"), hvilket betyder, at hun har for meget spinalvæske i kraniet. Så det er ikke uden grund, at den seje pige har over 100.000 følgere på sin Instagram-konto @lizzie.dances, ligesom hun bliver kaldt en inspiration for rigtig mange.

Læs også: Vil du gerne lære at elske din krop, så start med disse 10 råd

"Min vægt er underordnet"

Lizzie Howell er blevet hyldet for sit mod og for at være en rollemodel for kvinder i alle størrelser og former, der ønsker at følge deres drøm - hvilket selvklart gør den unge passionerede danser stolt. Men samtidig understreger hun til Daily Mail, at det ikke burde handle om hendes vægt og form, men om hendes passion for dans.

- Jeg bryder mig ikke om, at folk siger: ""Hold da op, jeg kan ikke fatte, at hun danser bedre end mig!" for det implicerer, at plus size-personer ikke kan danse, og det gør mig faktisk utilpas, siger hun.

Ud over at danse fantastisk, har den unge pige også et vigtigt budskab:

- Stereotyper er til for at blive brudt. Du bliver nødt til at arbejde dobbelt så hådt som alle andre, men det vil være det værd i det lange løb at modbevise alle "haderne". Gør, hvad du elsker, og lad ingen stoppe dig.

Vil du også se, hvor skønt Lizzie Howell danser, så se denne video:

Læs også: Se det store galleri: 100 års kropsidealer

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også