10 gode råd, der kan lære dig at elske dig selv
Selvudvikling

Vil du gerne lære at elske din krop? Så start med disse 10 råd

9. maj 2018
af Christina Forsberg
Hæng listen på køleskabet – og glem aldrig, at skønhed handler om HELE dig, ikke kun din krop.

Selvfølgelig kan en enkelt liste ikke automatisk forvandle dine negative kropstanker til et positivt selvbillede, men de ti punkter herunder kan introducere dig til en sundere måde at betragte dig selv og din krop på. Det skriver National Eating Disorders. Desto oftere du praktiserer disse nye måder at opfatte dig selv og tænke på, desto bedre vil du føle dig, omkring hvem du er, og omkring den krop du har.

10 gode råd, der fremmer et kærligt selvbillede

1. Sæt pris på alt det, din krop kan

Hver dag bringer din krop dig tættere på dine drømme. Fejr alle de fantastiske ting, som din krop gør for dig: Løber, danser, ånder, griner, mediterer, drømmer osv.

2. Liste over alt, hvad du elsker ved dig selv

Hav en Top Ti-liste over ting, du godt kan lide ved dig selv – ting, der ikke er relateret til, hvor meget du vejer, eller til hvordan du ser ud. Læs denne liste ofte. Tilføj gerne punkter til listen, hver gang du kommer i tanke om noget mere, du kan lide ved dig selv.

Læs også: Disse kvinder elsker deres krop: Gør du?

3. Skønhed handler ikke (kun) om det ydre

Mind dig selv om, at ”sand skønhed” ikke handler om, hvordan du ser ud. Når du har det godt med dig selv og med hvem du er, bærer du dig selv med en følelse af dyb tillid, selvaccept og åbenhed, som gør dig smuk, uanset om du ikke ligner en topmodel rent fysisk. Skønhed er en bevidsthedstilstand - ikke en kropstilstand.

https://imgix.femina.dk/qbld2.jpg

4. Du er en hel person

Kig på dig selv som en hel person. Når du ser dig selv i spejlet eller ind i dig selv, så prøv ikke at fokusere på en enkelt del af din krop. Se dig selv, som du gerne vil have, at andre ser dig: Som en helt menneske.

Læs også: Den positive kropsopfattelse smitter

5. Omgiv dig med glade mennesker

Det er nemmere at have det godt med dig selv og din krop, når du er omgivet af mennesker, der støtter dig og som kan lide dig, når du er helt dig selv.

6. Overdøv den negative stemme inden i dig

Når din indre kritiker siger, at du er en ”dårlig person”, eller at din krop ikke er ”rigtig”, så overdøv den eller få den væk. Det gør du ved at erstatte den med positive tanker. Så næste gang du begynder at nedbryde dig selv, så byg dig selv op med nogle få hurtige bekræftende sætninger, der virker for dig.

https://imgix.femina.dk/qbld4.jpg

7. Arbejd med din krop

Hav tøj på, der er komfortabelt og som får dig til at føle dig godt tilpas med din krop. Arbejd MED din krop og ikke imod den.

Læs også: Fylder din krop for meget i dine tanker

8. Vær kritisk overfor billeder i medierne

Bliv en kritisk betragter af billeder og beskeder på de sociale medier og fra medier generelt. Vær opmærksom på billeder, slogans eller attituder, der får dig til at føle dig dårligt omkring dig selv og din krop. Protestér mod disse beskeder. Skriv til annoncørerne, eller tal tilbage til billedet eller beskeden i mediet - kom ud med det.

Læs også: 5 eksempler på kropsidealer, der er helt gak

9. Vær god ved dig selv

Gør noget godt for dig selv. Noget, der får din krop til at føle, at du sætter pris på den. Tag f.eks. et skumbad, en lur, eller find et dejligt sted udendørs, hvor du kan hvile dig.

10. Hjælp andre

Brug den tid og energi, som du måske bruger på at bekymre dig om mad, kalorier og din vægt på at hjælpe andre i stedet. Nogle gange kan det at række ud mod andre få dig til at føle dig bedre tilpas omkring dig selv og lave positive forandringer i din verden.

Læs også