Selvudvikling

Ligestilling anno 2013: Mads laver mere end Christine

1. marts 2013
af Lene Rode og Dorthe Kandi
Foto: Carsten Seidel og Runolfur Gudbjørnsson
Mads Alenkær ordner det meste derhjemme. Både med børn, madlavning og indkøb. Og det har ikke engang kostet forhandlinger. Faktisk mener Mads, at han har skabt den perfekte hverdag med masser af ro, tid og overskud for sig selv og sin familie

Om morgenen er det Mads, der står op med de tre børn på Villads på 10, Elvira på 8 og Bella 2 år. Det er ham, der sørger for, at alle får tøj på, har det rigtige med i taskerne og får en god morgenmad. Det er også ham, der kører børn i skole og vuggestue. Og ham, der smiler lettet for sig selv, når han ser de mange andre forældre, der efter afleveringen drejer af mod motorvejen for at komme på arbejde.

Engang var det nemlig ham selv, der var en del af ræset. Og som kunne føle sig helt lettet over at sidde der i bilen med sin kaffe - og vide, at han ikke havde ansvar for børn med krav og behov de næste mange timer.

- Men jeg har først og fremmest fået børn, fordi jeg gerne vil være sammen med dem. Og vi har endda valgt at få tre! Og med tre børn og den måde, vi gerne vil være en familie på, passer det bare ikke med den type job, jeg havde. (Mads var Key Outlet Manager hos Bacardi i mange år). Læs også: Vi deles mere om husarbejdet i dag end tidligere Sammen med børnene For fire år siden blev Mads fyret - smukt timet med, at hans kæreste, Christine Eilvig (forfatter til Millionøsemetoden, uddannelsesleder og Spirituel Mentor) begyndte at få rigtig godt gang i sin karriere og indtjening.

Den chance greb Mads. Til ikke straks at fare ud for at søge nyt job - men i stedet søge ind i sig selv for at finde ud af, hvad han egentlig allerhelst ville.

Og det var først og fremmest at være sammen med mine børn og støtte op om det hold, vores familie er. Og dernæst at blive fotograf, fortæller Mads.

Han stiftede fotograffirmaet www.madsalenkaer.com, som laver både video og still-billeder, på den helt stille og rolige måde, hvor der stadig er masser af tid til at tage sig af familien.

- Christine har rigtig meget brug for ro og orden for at fordybe sig i det, hun gør. Så det sørger jeg for, at hun får. Jeg er også med ude, når hun holder foredrag og ved præcis, hvornår hun har brug for en kop grøn te på scenen. Og så får hun det. Jo bedre, det går hende - jo bedre går det mig og vores familie. Vi er alle en del af successen, siger Mads. Læs også: Sådan slipper du nemt om husarbejdet